Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 maart 2014

Dick Schoof, van de NCTV, legt uit: de staat van beleg in Den Haag en zijn onkunde i.z. terrorisme bestrijding

Gisteren was de voorzitter van de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding en Veiligheid), Dick Schoof te gast in het BNR slijmprogramma van van Liempt, precies een dag nadat zijn voorganger, Tjibbe Joustra daar te gast was. Er was opschudding ontstaan, daar de Britse geheime dienst een groot aantal webcam gesprekken van Yahoo heeft opgeslagen en dat medewerkers de naaktvideo's bekijken op hun werkplek. Of Schoof dat normaal vindt, die video's opslaan, bewaren en rond laten gaan. Nou, deze democraat vindt het op zich wel kunnen, dat bekijken en beluisteren van die 'video's, maar niet het bewaren en bekijken door iedereen (zelf wil hij als eerste de 'naaktgesprekken' zien!)............ Hij verwoorde dit ongeveer zo: 'Ja in deze tijd van digitalisering is het moeilijk (hoe om te gaan met het privacyrecht, AP), We moeten nu eenmaal alles in de gaten houden (?!!), maar niet bewaren en niet naar de naakte plaatjes kijken....... ha! ha! ha! ha! ha! U snapt wat dit betekent: in Nederland gebeurt hoogstwaarschijnlijk hetzelfde......... Deze uitspraak na alle ophef over Snowden, ongelofelijk, wat een zak! Hij zei voorheen al eens, dat hij bestuurlijke functies leuk vindt, maar niet alleen het besturen, dat is duidelijk en waarom mag een leek als deze kwast, die niets af weet van wetten, regelgeving en geheime diensten zich hiermee bemoeien, leuke kruiwagen of zo????

En ja er is een substantieel risico op een aanslag, niet dat daar bewijs voor is (aldus Schoof zelf), maar die Syriëgangers zijn een gevaar voorde Nederlandse maatschappij...... Waarom Schoof, zijn er al tientallen Syriëgangers hun tent uitgegaan hier, zoals oud-militairen met een PTSS? Of zelfs maar één??????
Later in het gesprek (na het hiernavolgende deel van dit gesprek) kwam Schoof nog even terug op die 'uiterst gevaarlijke Syriëgangers. Schutterend en z'n woorden afraffelend, bijna zoals de meer dan waardeloze ex-premier Balkenende, sprak hij zichzelf tegen (ook bij de andere onderwerpen). Die jihadstrijders die naar Syrië gaan, dat heeft niets met hun geloof te maken, aldus de kersverse 'deskundige', om even later te melden, dat in Syrië alles door elkaar loopt: terrorisme, geloof en geweld van de staat..... waarop hij nogmaals stelde, dat die jihadstrijders een direct gevaar zijn voor de Nederlandse staat..... ha! ha! ha! ha!

De Nucleair Security Summit 2014 (NSS), maakt van Den Haag een belegerde stad komende week, nou belegerde stad? Een stad die leeft in een staat van beleg, is een betere aanduiding, hoewel die ook voorkomt, in een belegerde stad....... Dit evenement valt onder terrorisme wetgeving, aldus de wijsneus. Voor die staat van beleg, is Schoof één van de hoofdverantwoordelijken en zo te horen streelt dat z'n ego wel, een stad van een democratie omvormen, tot een stad in oorlog of onder een dictator, daar oefent het leger intussen ook al regelmatig voor en ach 'als de nood aan de man komt', hebben het leger en de nationale politie al zoveel geoefend, dat de overgang van 'democratie' naar dictatuur soepel zal verlopen!!! De van Ghentkazerne in Rotterdam, is één van de bolwerken, waar de politie nog hechter met het leger gaat samenwerken......... Terug naar Den Haag en de NSS: als er aanleiding is, zo vertelde Schoof, mag er gefouilleerd worden, ondervraagd worden en doorzocht worden, m.a.w. als er aanleiding is, valt de politie desnoods uw huis binnen, zonder huiszoekingsbevel, gooit uw boel overhoop en mag u ondervragen, als u niets loslaat, wordt waterboarding natuurlijk niet uitgesloten, maar dat vertelde Schoof er allemaal niet bij. In 'nette, schone taal' vertelde hij van Liempt*, hoe de burgers van Den Haag plotseling zelfs niet meer zeker kunnen zijn van hun burgerrechten, voor zover nog aanwezig...... En ja, die balans tussen veiligheid en een vrije samenleving is moeilijk te vinden...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, om onze vrijheid te beschermen, wordt diezelfde vrijheid ons langzaam maar zeker afgenomen! Het gaat ook helemaal niet om onze vrijheid, het gaat om zoveel mogelijk wapens produceren en afzetten, reken maar dat veel veiligheidsdiensten een zucht van verlichting slaken, als die goede oude koude oorlog weer terug is, geen gelul meer over snijden in defensie budgetten, of die van de geheime dienst, maar volop er tegen aan, goed voor de wapenfabrikanten, aandeelhouders en natuurlijk de neoliberale aartsconservatieve politici, die tegenwoordig in bijna alle partijen vertegenwoordigd zijn, in ons land........... O, vergeet ik nog een stel belanghebbenden, die een dikke boterham verdienen aan de 'veiligheidsindustrie': figuren zoals Schoof zelf!!!

Dan nog over de samenwerking tegen cybercrime: Eelco Blok van KPN is de voorzitter van de Nationale Cyber Security Raad (geweldig hè, die combinatie van Nederlands en Engels....), een orgaan dat de burgers moet beschermen tegen cybercriminaliteit, aldus Schoof...... ha! ha! ha! ha! Dat hebben we gezien met de bescherming van burgers en hun internet bankieren, de banken, de overheid (en gegarandeerd de Raad van Blok) en de consumentenbond hebben 10 regels opgesteld, waar je voortaan aan moet voldoen, als er door criminelen geld van je rekening is gehaald en reken maar, dat je snel niet voldoet aan die regels, waardoor jezelf opdraait voor de schade...... Dus de banken hebben een waardeloos klote systeem opgezet, dat zo lek is als een mand, en de burgers worden daar verantwoordelijk voor gesteld, nee, echt een lekkere bescherming tegen cybercriminaliteit hoor!!!!

'We moeten de privacy beschermen en tegelijkertijd de continuïteit van de maatschappij bewerkstelligen, aldus fantast Schoof, die zoals gezegd vast en zeker, een heel vet salaris verdient. Daar begon Schoof over de apparaatjes (hij bedoelde smartfones, tablets en andere computers) en waar mensen van alles op doen, de mensen zijn niet voorzichtig genoeg, aldus de kwast. Hij durfde zelfs over Windows XP te beginnen, waar particulieren, maar ook bedrijven en overheidsdiensten nog geen maatregelen hebben genomen, daar Microsoft stopt met het ondersteunen van dit systeem. Als hij echt voor de bevolking werkte, zoals hij maar al te vaak liet vallen, had hij Microsoft op het matje geroepen en ze op hun donder gegeven, zij verkochten een besturingssysteem bij de aangeschafte computer, of laptop, belachelijk dat ze daar na een paar jaar de handen van af trekken, terwijl er voor de meeste mensen simpelweg geen alternatief is voor Windows.... Dat is pure oplichterij, diefstal en machtsmisbruik, als Schoof een echte vent was, had hij dat bijzonder hoog op moeten spelen. Maar ja, het is niet voor niets, dat juist hij op deze functie werd gezet......... Trouwens waar blijft de ouwe VVD EU taart Kroes in deze?

Over Joustra die na 5 jaar wegging zei Schoof, dat hij vaak ziet, dat mensen die te lang op hun functie zitten, zoals bij de politie, zij achter elke boom een terrorist zien...... ha! ha! ha! ha! Dat na alles wat hij zelf al heeft opgeblazen (figuurlijk dan, ha! ha! ha!). Angst is niet goed, we moeten geen angst zaaien, aldus Schoof.... ha! ha! ha! De lul doet niet anders! Maar hij lulde door: 'geen angst zaaien, maar eerlijk zijn over wat het gevaar is en niet overdrijven......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Eén van de 'spectaculaire' uitspraken van Schoof (niet tijdens dit 'interview'): ‘In snel tempo zie je dat eenlingen in staat zijn aanslagen te plegen. Misschien niet zulke spectaculaire, maar wel maatschappij-ontwrichtende acties.’ ........... ha! ha! ha! ha! ha! Ja als je alles als aanslag ziet, zoals een waxinelichthouder naar de goudenkoets gooien, of de zogenaamde aanslag op het koningshuis in Apeldoorn, wie één keer de moeite neemt de video's van het gebeuren te bekijken op het internet, ziet dat Karst T. niet op de achterlijke bus inreed, waarin het uitvreterstuig werd vervoerd, maar duidelijk van de bus wegrijdt, richting het monument 'De Naald.....' Dan blijven de aanslagen op van Gogh en de zelfverklaarde praktiserend pedo Pim Fortuyn over...... 'In snel tempo eenlingen.....' ha! ha! ha! ha! ha!

*Die weer met veel ja's en zeker's en zoals gewoonlijk op de meest belachelijke momenten de antwoorden van de 'geinterviewde', in dit geval Schoof onderbrekend, als was hij bang, dat Schoof te veel zou vertellen.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten