Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 maart 2014

Militairen met (geheime) politietaken in Nederland......... Een dodelijke mix, die een staatsgreep makkelijker maakt!!

 Hier een artikel uit het magazine 'Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing', over de samenwerking tussen politie en leger, er wordt op de voordelen gewezen, natuurlijk wordt hier niet gewezen op de grote onwenselijkheid van militairen in de straten. De laatste jaren wordt er veelvuldig geoefend in het Nederlandse bebouwde gebied, zogenaamd om te oefenen voor landen als Afghanistan en Mali, alsof een Nederlandse stad of dorp te vergelijken is met die landen. Maar het klinkt goed hè, als je als burger van een aantal zaken geen kaas hebt gegeten en niet weet, wat de gevolgen kunnen zijn, van een leger, dat zich met de burgermaatschappij bemoeit (neem alleen al de woorden: 'militaire coup'). Een groot deel van de Nederlandse militaire officieren, is aartsconservatief en ronduit neoliberaal, neem de JSF, dat is een gemankeerd toestel, zoveel is intussen duidelijk (zo kan het nog steeds niet 's nachts vliegen..... ha! ha! ha! ha!), maar de officieren van de Luchtmacht en Middendorp, de commandant van de strijdkrachten, staan massaal achter dit waardeloze toestel, dat de naam 'jager' niet eens kan dragen, als je naar de huidige normen kijkt, waar een jager aan moet voldoen, m.a.w. ze stellen hun eigen mensen bloot aan een hele berg ellende, waar het woord 'dood' minimaal op z'n plek is.......  Wilt u deze mensen over uw veiligheid laten waken als politieorgaan......? Begrijp me goed, in het geval van een (natuur)ramp, is het niet meer dan logisch dat militairen assisteren, maar ze dienen ver te blijven van het ministerie van Veiligheid en Justitie en het OM (dat trouwens volkomen onterecht valt onder Veiligheid en Justitie). Het is duidelijk dat de voorstanders van het leger op straat, het argument van hulpverlening bij rampen misbruiken, om het leger politietaken toe te bedelen............ Zie in het onderstaande artikel de verdere onderwerpen in dit magazine en waar men denkt zich mee te kunnen bemoeien....... De kop is een link, naar dit magazine, waar je gvd ook nog voor moet betalen, als je het wilt ontvangen, terwijl het met belastinggeld van iedereen wordt gemaakt.......

Lees en huiver:

Magazine Nationale Veiligheid en Crisisbeheersing februari 2014
Civiel-militaire samenwerking staat in het eerste nummer van 2014 centraal. Minister Hennis-Plasschaert en Opstelten benadrukken In hun gezamenlijke voorwoord dat die samenwerking werkt. Of het nu gaat om zoek- en opsporingsacties, evacuaties, beveiliging of wat dan ook: militairen van Defensie staan dag in, dag uit klaar om hun expertise, kennis en capaciteiten in dienst te stellen van burgemeesters, civiele hulpverleningsorganisaties en het Openbaar Ministerie. Veiligheid en Justitie en Defensie moeten structurele partners van elkaar worden op het terrein van crisisbeheersing in Nederland. Niet alleen de professionals varen er wel bij, maar ook de belastingbetaler heeft er baat bij. Die krijgt tenslotte méér waar – lees: een veiliger omgeving – voor hetzelfde geld. Het themakatern bevat onder andere bijdragen van CDS Tom Middendorp, prof. Rob de Wijk, prof. Monica den Boer, Peter Bos (Veiligheidsregio Utrecht) en Paul van de Beek (OM).

Verder in dit nummer onder meer: Dick Schoof over de prioriteiten van de NCTV in 2014, Opgeschaalde zorg en crisismanagement, Risicokaart niet op orde en Internationale energiemarkten en de Nederlandse economische veiligheid.

Meer informatie

  • MNVC, februari 2014Nieuwsbrief | 24-02-2014 | pdf-document, 2.25 MBIn dit nummer onder meer: Thema: Civiel-militaire samenwerking met o.a. voorwoord van ministers Hennis-Plasschaert en Ivo Opstelten, Prioriteiten NCTV in 2014, Opgeschaalde zorg en crisismanagement, Internationale energiemarkten en economische veiligheid Nederland, Risicokaart niet op orde – quick scan Risicokaart, De eerste verjaardag van NL-Alert, Leidse schooldreiging: managen van emoties, Den Haag opent nieuw landelijk innovatiecentrum voor veiligheid en Registratie getroffenen cruciaal voor adequate psychosociale hulp.       



Zie ook berichten over de blunders, die de commandant van de strijdkrachten en militair-industrieel lobbyist Tom Middendorp beging, Middendorp die ook genoemd wordt als een belangrijke figuur voornoemd artikel :
Tom Middendorp over Prism en...... 
Middendorp over mali en buurtwerkers...... 

Bij Rob de Wijk is het overduidelijk, dat hij lobbyist is voor hetzelfde militair-industrieel complex, u kan zijn naam in het zoekvlak rechtsboven deze pagina invullen, voor een aantal van zijn uitlatingen (dit onderdeel werkt gebrekkig, mijn excuus). Beter: klik op het label met zijn naam, onder dit bericht.

Zie ook mijn latere bericht van deze dag, aangaande Dick Schoof, met o.a. de staat van beleg in Den Haag, die van kracht wordt komende week.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten