Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 september 2016

Kamp, Shell en de NAM moeten gaswinning in Groningen zo snel mogelijk stoppen >> een actie van Milieudefensie

Het volgende bericht ontving ik gisteren van Milieudefensie, het is een mail actie, gericht op PvdA en VVD Kamerleden, om VVD hufter Kamp terug te fluiten, wat betreft de Groningse gaswinning. Mensen toon uw solidariteit met de Groningers, lees het volgende bericht en verstuur (simpel met een klik, even naam toevoegen >> klaar) uw mail voor morgen 9.00 u.

Hier het bericht van Milieudefensie:

Ik fietste afgelopen week door het aardbevingsgebied in Groningen en zag met eigen ogen welke stille ramp zich daar voltrekt. Ik sprak met Jan en Liefke, wiens boerderij al jaren in de stutten staat. Ik ontmoette Dirk, die totaal verstrikt is geraakt in de procedures en nog steeds niet weet of zijn huis veilig is. Ik sprak met Helma, naast de bouwput van haar nieuwe energieneutrale huis. Het oude moest
gesloopt worden omdat het onveilig was.


Wat ik in Groningen zag staat haaks op wat Marjan van Loon, directeur van Shell, afgelopen week verkondigde. Ze is van plan gewoon door te gaan met de gaswinning, maar dan wel met steun van Groningers! Ik kan haar vertellen, die steun heeft ze niet en gaat ze ook niet krijgen.

Gelukkig hebben Shell en de NAM het niet in hun eentje voor het zeggen. De Tweede Kamer is nu aan zet. Minister Kamp wil de hoeveelheid gas die gewonnen mag worden voor vijf jaar vastleggen op het onveilige niveau van 24 miljard kuub. Aanstaande woensdag is het Kamerdebat over de gaswinning. 

Milieudefensie wil dat de Tweede Kamer Kamp terugfluit en dat Kamp een besluit neemt voor één jaar, in plaats van vijf. Zodat in de tussentijd de NAM haar huiswerk kan doen en met een fatsoenlijk gasexitplan kan komen om de gaswinning zo snel mogelijk te stoppen. Er is extra druk op de Tweede Kamer nodig om daadwerkelijk tot een eenjarig gasbesluit te komen. Help jij mee?
Stuur ook een e-mail aan regeringspartijen PvdA en VVD om ze op te roepen te stemmen voor een gasbesluit voor één jaar. Vraag Jan Vos en André Bosman om woensdag een stokje te steken voor de plannen van Kamp om de gaswinning vijf jaar vast te zetten op een onveilig niveau. Kunnen we op jouw hulp rekenen? 

Kreeg de actiebalk suf genoeg niet gekopieerd, hier de link naar de Milieudefensie pagina, zie de oranje balk in het bericht. U kan ook een voorbeeld e-mail kopiëren, zie de link hieronder. 


Verstuur de e-mail vóór woensdag 14 september 9:00 uur. Een voorbeeld e-mail kun je ook downloaden van onze website


Vraag je vrienden en familie ook een e-mail te sturen! Deel deze Tweet met ze. Hartelijk bedank voor je hulp.
Met vriendelijke groet,
Ike Teuling
Campagneleider Samen Gas Terug
Milieudefensie


Ps: Zie ik je tijdens de demonstratie ‘Laat de NAM beven, op 24 september in Assen?
===========================================
Zie ook: 
'Aardgasbevingen: Wiebes (VVD minister) weer betrapt op liegen

'Groningen: Rutte 'vindt het nogmaals verschrikkelijk wat aardgasbevingsslachtoffers is overkomen'

'Rutte (VVD premier) vindt de laatste aardgasbeving verschrikkelijk, terwijl zijn kabinetten daarvoor hoofdverantwoordelijk zijn'

'Gaswinning Groningen nog steeds niet op een veilig niveau, aldus Staatstoezicht op de Mijnen'



'Rutte: "We hebben de Groningse gaswinning gehalveerd....." Dus klaar is Mark! AUW!!!'



'Kamp: je moet zo min mogelijk gas winnen, maar niet te weinig..... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Kamp zal zien wat hij kan doen wat betreft de gaswinning......... AUW!!!!'

'Kamp wist niets van geheime gaswinning afspraken met Shell en Exxon en heeft zich daar niets van aangetrokken....... ha! ha! ha! ha! ha!'

'NAM gaat in beroep tegen aanpassing gasbesluit Kamp, niet vanwege de verminderde gaswinning, maar de kaders daaromheen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Voor nog meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten