Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 9 februari 2014

Esther de Lange, 'de grote strijder tegen corruptie' en de corruptie van haar zusterpartij in Hongarije

Vorige week woensdag schreef ik al over de enorme CDA hypocriet Esther de Lange, die bij Pauw&Witteman op een 'guitige' manier Griekenland, Polen en Roemenië de mantel uitveegde aangaande corruptie in die landen. Ik schreef toen al, dat dit behoorlijk hypocriet was, niet alleen omdat de corruptie in Nederland goed verborgen is, maar ook daar een aantal zusterpartijen van het CDA, die gezamenlijk met het CDA aan de EU partij EVP deelnemen, 'tot aan de neus in de corruptie' zitten, neem de partij van Berlusconi in Italië, maar ook de Griekse partij Neo Dimokratia zit in de huidige Griekse regering en in de Europese EVP.......

Gisteren las ik een bericht op het blog 'Kuifje In Hongurië', hier een deel uit het artikel over het corrupte Fidesz, de partij van de Hongaarse dictator Orbán, ook al een partij die deelneemt aan de EVP:

- In 2010 kocht de Fidesz regering op de vrije markt een grote hoeveelheid aardgas op voor een relatief lagere prijs (het waarom en hoe is zeer gecompliceerd en voert hier te ver). Volgens anti-corruptie waakhond Átlátszó werd echter het overgrote deel van die met belastinggeld betaalde hoeveelheid gas direct door staatsbedrijf MVMP voor een appel en een ei doorverkocht aan de private onderneming MET. Dat bedrijf kon het gas later met een forse winst van volgens schattingen 50 miljard forint (200 miljoen euro) doorverkopen. Een van de mannen achter MET en het web van BV’s dat met dat bedrijf verbonden is (MET heeft zijn hoofdkwartier in Zwitserland maar bezit dochters in belastingparadijzen als Cyprus, de Britse Virgin Eilanden en de Kaaiman Eilanden) is volgens Átlátszó István Garancsai, goede vriend en zakenpartner van Viktor Orbán en eigenaar van voetbalclub Videoton (waarvan de premier een fan is). Garancsai was tot 2001 een simpele bankbediende op het platteland, maar  werd toen onder de vorige regering Orbán opeens benoemd als de man die de privatisering moest doen van CD Hungary, een staatsonderneming die luxe onroerend goed van de Hongaarse overheid (ambassades, flats voor diplomaten e.d.) beheerde.

- In 2013 nationaliseerde de regering Orbán alle kleine spaarfondsen van het land. Ze werden gedwongen samen te gaan in één spaarbank onder staatscontrole, de Takarékbank (Er was maar één spaarfonds uitgezonderd van die nationalisatie en die was van…de boven genoemde meneer Garancsai). Hoe dan ook, nu verkoopt de Hongaarse regering haar 54% aandeel in die nieuwe bank, officieel in een open en internationale aanbesteding. Maar volgen Ferenc David, voorzitter van de Nationale Federatie van Ondernemers, zitten de voorwaarden van de aanbesteding zo in elkaar dat er maar één winnaar kan zijn, namelijk EHPSF, een recent opgerichte BV die eigendom is van de managers van Takarékbank. Zodra dat rond is, kunnen de aandelen vervolgens zonder openbare aanbesteding worden doorverkocht aan ondernemers met banden met Fidesz, zo vreest David.
 
Dit is maar een klein deel van het artikel, hier de link naar het volledige artikel uit 'Kuifje in Hongurië'.

En de Lange, nog steeds een grote bek over corruptie binnen de EU?

U weet het hè, bij de EU verkiezingen, niet stemmen op het CDA, die met de EVP tot aan de nek in de corruptie zitten. Datzelfde geldt voor de gemeenteraadsverkiezingen, heeft u een inkomen beneden de € 50.000,-- per jaar, stem dan niet op het CDA, zij doen niets voor u, sterker, ze knijpen u uit, net als de VVD, de PvdA, D666, CU, SGP en GroenLinks. (op de fascistische volksverlakkers van de PVV moet u natuurlijk niet stemmen, dat spreekt voor zich!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten