Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 9 december 2013

Ton Verlind, de onafhankelijke journalist: 'we weten dat alle gesprekken van te voren worden geregeld'

In het ultra suffe Media Forum van de NCRV*, van vorige week woensdag, waren Verlind en Margriet Vroomans de gasten. Het gesprek kwam op de toneelstukjes die dagelijks in de praatshows worden opgevoerd, zeker als een bewindspersoon aan tafel zit (dat geldt ook voor radio interviews). Voorlichters regelen de onderwerpen van te voren, ook de vragen liggen vast en daarmee de antwoorden. Verlind en Vroomans denken, dat het wel mogelijk is, om af en toe van het pad af te wijken, dat gebeurd echter alleen als dit: of is afgesproken (zo lijkt het gesprek spontaan), of een bewindspersoon, denkt het wel zonder voorlichters en afspraken af te kunnen. In het laatste geval, gaat zo'n persoon dan ook meestal helemaal 'nat', logisch gezien de kwaliteit van de politici, zoals die de afgelopen 30 jaar (en ook daarvoor trouwens) ten toon werd (en wordt) gespreid. Dat zou Vroomans moeten weten, maar ja, ze gaat haar eigen programma Tros Kamerbreed natuurlijk niet te kakken zetten.
Om een lang verhaal te voorkomen: Verlind zei op een gegeven moment, dat 'we' dat toch allemaal weten, zo werkt dat nu eenmaal....... Terwijl hij wel gelooft in deze toneelstukjes...... ha! ha! ha! ha! ha!

Deze Verlind, de grootgraaier die bij zijn vertrek van de KRO, een slordige 650 duizend euro belastinggeld meekreeg, durft zich journalist te noemen........
Praatshows op radio en tv? Voor 90% neoliberale regeringspropaganda, zelfs bij onafhankelijke omroepen als de NOS en NTR!!!
Zie ook mijn eerdere bericht vandaag, over nog zo'n 'journalistiek' zwaargewicht, van Weezel.

*Volg dit onderdeel als u de kans heeft, je weet niet wat je hoort, als een aantal deelnemende, zogenaamde journalisten, daar hun commentaar op 'actualiteiten' geven. Maar pas op, dat u er niet in blijft, dus houdt uw vinger op de 'zapknop!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten