Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 19 december 2016

Remco de Boer, de valsgroene energie goeroe, positief over kolencentrales..........

Remco de Boer, een 'energiedeskundige' is door BNR (en deels door Radio1) gebombardeerd tot 'groene energie' deskundige.

Deze flapdrol heeft de laatste maanden de mond vol van 'groengas' en als 't even meezit haalt hij daar ook nog schone kolencentrales bij....... Afgelopen vrijdag was de 'groene goeroe' te horen op Radio1 (rond 12.17 u.), waar hij leeghoofdpresentator Veenhoven helemaal gelukkig maakte met z'n lulpraatjes.

Dit keer was hoofdthema tot hersenspoeling van de onnozele luisteraar: het openhouden van kolencentrales. De Boer stelde dat het (Nederlandse-) klimaatakkoord veel 'moois' heeft gebracht, maar ook het openhouden van 5 kolencentrales....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! 'Héééééél mooi' dus, dat lamme akkoord!

Kijk mensen, na zo'n uitspraak kan je me wegdragen! Het wanstaltige klimaatakkoord (ofwel: energieakkoord) prijzen, waar de meeste natuurorganisaties die mee tekenden, met grote schaamte allang niet meer aan herinnerd willen worden!! Dan het gore lef van de Boer, meteen één van de grootste oorzaken van die schaamte noemen: het openhouden van 5 kolencentrales!!! Kolencentrales, zoals u weet, op bruinkoolcentrales na, de smerigste vorm van energieopwekking, terwijl wij NB al jaren in de EU onderaan bungelen wat betreft onze (slechte) luchtkwaliteit...........

De Boer hekelde D66 en de PvdA, daar ze nu tegen het openhouden van die kolencentrales zijn, ja zelfs tegen het openhouden van de nieuwe kolencentrales (OEI en FOEI!!)

Die centrales zijn nodig voor een verzekerde energievoorziening, aldus de Boer...... Uiteraard lulde de Boer niet over alle gascentrales die nu uitstaan, daar kolen tegen dumpprijzen gekocht kunnen worden op de wereldmarkt..... Met dank aan Obama (VS) en Turnbull (Australië), die de kolenmaffia alle ruimte geven, o.a. middels de aanleg van enorme infrastructurele projecten voor het vervoer van deze letterlijke kankerzooi....... Zo heeft Australië zelfs een enorme vaargeul dwars door het Groot Barrièrerif gegraven, voor toegang tot 's werelds grootste kolenterminal, die als ik me niet vergis, nog in aanleg is........

Verdomd de Boer kwam nog met iets wat voor mij nieuw was: Samsom is volgens de Boer ook tegen sluiting van de nieuwe kolencentrales, daar het niet alleen kapitaalvernietiging zou zijn, maar ook dat sluiting hier geen zin heeft, daar er in Oost-Europa nog veel smeriger centrales openblijven........(???) ha! ha! ha ha! ha! Wat een argument, of men in Oost-Europa dezelfde luchtkwaliteit heeft als Nederland...... Nederland, waar 18.000 mensen jaarlijks vroegtijdig overlijden (na een akelig ziekbed), alleen al door de uitstoot van het autoverkeer..!! Ach ja, hufter Samsom, de grootste PvdA oplichter van de laatste 4 jaar!!

De Boer had nog wel een punt van kritiek op de slechte verliezer en enorme oplichter Samsom: hij wil over 10 jaar al de laatste kolencentrales gesloten hebben en dat kan natuurlijk niet, aldus 'groene goeroe' de Boer, die ze veel langer open wil houden........ ha! ha! ha! ha! ha! ha!

U had waarschijnlijk al begrepen, dat het woord 'biobijstook' veelvuldig uit de kolenklep van de Boer viel. Voor degenen die dit niet kennen: het bijstoken (hout-) pellets gemaakt van bossen* (bijvoorbeeld uit de VS of Canada) bij de kolenverbranding........ Ook kan dit middels het bijstoken van huisvuil, of dierlijk dan wel plantaardig 'afval', uiteraard gelul dat dit schone verbranding oplevert, het is hooguit minder smerig dan alleen kolen verstoken, maar de voornoemde 'kankerzooi' komt ook hierbij los!!

Waar de Boer al helemaal niet over lult, is de vervuiling die al plaatsvindt, voordat de biomassa ten behoeve van de 'biobijstook' ter plaatse is (biobijstook uit biomassa levert 'bio-energie'):

  • Vervuiling door het kappen van bomen met motorzagen. 
  • Het vervoer van het hout, naar de verwerkingsfabriek, die daar pellets van moet maken. 
  • De vervuiling die de fabriek zelf produceert, met de productie van die houtpellets. 
  • Het vervoer van de pellets naar Nederland en de centrales.
Om nog maar te zwijgen over het feit dat de honderden miljoenen bomen die gekapt werden en worden, CO2 op hadden kunnen nemen........

Uit het voorgaande volgt automatisch het opslaan van CO2 waar de Boer ook een groot voorstander is, maar wat anders dan hij beweert, niet zonder een veiligheidsrisico is! Bovendien een nogal zot plan, alsof je de vloer schoonmaakt, door het vuil onder het tapijt te schuiven, wat een idioot!!

Zoals ik in het begin al meldde, de Boer is ook een 'groengas' fanaat. In de Kots Nieuwsshow van 10 december jl. (Radio1) zat ook de Boer aan en daar vertelde de fantast dat 'groengas' een goed alternatief is voor aardgas, volgens de Boer veel schoner....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nog steeds komt daar CO2 en ultrafijnstof bij vrij......

Waarschijnlijk is de Boer binnengehaald bij de intensieve martelveehouderij, want als belangrijkste bron van 'groengas' noemt de valsgroene koekenbakker de Boer het gas dat vrijkomt bij vergisting van mest en de opgevangen scheten uit onze immense veestapel..... In ons piepkleine land worden jaarlijks 500 miljoen dieren (!!!!) groot en doodgemarteld........

Alsof de Boer niet weet, dat je nooit al dit methaangas kan opvangen en er dan een uiterst sterk broeikasgas in het milieu komt...... En dan nogmaals: ook bij die verbranding komt CO2 en ultrafijnstof vrij.......

Dit alles, terwijl de voorgestelde vermindering van CO2 uitstoot, zoals tijdens de klimaattop in Parijs werd afgesproken, al niet meer gehaald kan worden, daar het nu al zeker is dat de aarde met meer dan 2 graden zal zijn opgewarmd aan het eind van deze eeuw** (de afspraak in Parijs was 1,5 tot maximaal 2 graden Celsius). Bovendien  heeft de huidige opwarming een cumulatief karakter, m.a.w. de opwarming zal zich versnellen in een razend tempo. Dit jaar was de temperatuur op de Noordpool in november boven de nul graden Celsius >> gevolg: terwijl in die periode daar juist ijs moet aanvriezen, verdween er nog meer ijs.....

Dan nog: het 'maken van vlees', is zonder meer desastreus voor onze planeet, de wereldvoedselvoorziening en onze gezondheid (diverse organen worden door vleeseten aangetast: de huid, maag en darmkanaal, nieren, hart en lever, met die laatste kan ook hersenschade ontstaan).

Ga maar na voor een kilo vlees heb je gemiddeld 5 kilo groente nodig en een fikse plas drinkwater..... Voor dat voer worden oerwouden gekapt, of platgebrand, zodat daar genetisch gemanipuleerde soja kan worden gekweekt...... De wereld sojaproductie gaat voor 80% naar het diervoer!!!

Dan nog het gesjouw met dat voedsel over de wereld en later met de eindproducten: dieren en kadavers, dan wel onderdelen daarvan........ Nee, echt lekker groen de Boer en wat schuift het, elke keer dat jij het Nederlandse volk oplicht met je lullige praatjes???

*  Deze bossen worden door de deskundige volksverlakkers 'houtplantages' genoemd....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

** Zelfs al zouden we nu in een paar jaar tijd doen, wat werd afgesproken in Parijs, is die opwarming van meer dan 2 graden Celsius niet meer tegen te stoppen!!!

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten