Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 januari 2016

Dijksma's erfenis op landbouw: Nederland heeft veel te veel fosfaat geproduceerd........

Afgelopen maandag werd bekend gemaakt, dat Nederland de EU mestregels flink aan de laars heeft gelapt. Het fosfaatplafond van 172,9 miljoen kilo werd in 2015 met maar liefst 4,6 miljoen kilo overschreden....... Een en ander zou zijn veroorzaakt door het afschaffen van de melkquota, zo luidde het bericht. Daar zou ik toch van willen maken: deze schandelijke overschrijding is één op één te danken aan het totale wanbeleid van PvdA trol Dijksma, die tot vorig jaar als staatssecretaris verantwoordelijk was voor landbouw.

Dijksma had in aanloop van de afschaffing van de melkquota maatregelen moeten treffen, die het onmogelijk hadden moeten maken, dat het fosfaat plafond zou worden overschreden. Ze heeft niets gedaan, zelfs niet, toen in mei 2014 al bleek, dat boeren anticipeerden op de afschaffing van de melkquota en de boetes voor teveel dieren (en mest) voor lief namen.........

Volgens het CBS zijn er nu 355 megastallen in Nederland, benieuwd hoeveel gigastallen* er nu zijn in ons 'kleine land.....'  Het land waar jaarlijks 500.000.000 (een half miljard!!!) dieren worden groot- en doodgemarteld....... Gelukkig kan het CBS niet goochelen met dat megastal cijfer...... Hoewel??

Moet u nagaan: de reguliere media schilderen Dijksma af als een bekwaam politicus en bestuurder........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

* Vreemd: als je probeert te 'googelen' op 'gigastallen', krijg je nul komma nada resultaat, terwijl er minstens twee staan in Nederland............. De lobby van de intensieve martel veehouderij reikt ver........

Voor meer berichten n.a.v het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt. Dat geldt niet voor het label 'fosfaatplafond'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten