Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 1 september 2014

Omtzigt wil oude stinkbakken op de weg........ Volksgezondheid bedreigend? Ach allemaal gezeur!

CDA plork Omtzigt vond het nodig, vanmorgen zijn ongenoegen uit te spreken over de 'oldtimerregeling'. Uit onderzoek van Stichting Autobelangen (een organisatie met zo'n naam moet wel 'uiterst betrouwbaar zijn..... ha! ha! ha!) blijkt, dat er van de verwachte inkomsten, met deze regeling, dit jaar geen 120 miljoen binnenkomt maar slechts 35 miljoen.

Doordat de regeling pas geld vanaf een ouderdom van 40 jaar, i.p.v. de 25 jaar, die daar voorheen werd gehanteerd, hebben veel bezitters van oude stinkbakken, deze bakken 'geschorst' (woord van Omtzigt), daar ze teveel moeten betalen voor een auto waarmee men nog geen 1.000 kilometer per jaar mee rondstinkt. Omtzigt weet dit laatste, omdat hij persoonlijk al meer dan 10 jaar bijhoudt, hoeveel meters de individuele bezitters van oldtimer-stinkers per jaar rijden.......

Dus de regeling levert minder op dan verwacht, omdat bezitters van hun stinkbak, deze hebben verkocht, dat dit een enorme winst is voor de volksgezondheid*, interesseert Omtzigt niet, hij wil dat de regeling gaat gelden voor een stinkbak met een ouderdom vanaf 30 jaar........ Vanmorgen durfde Omtzigt nog te spreken over vooral verdwenen oldtimers, die op gas rijden, maar waarschijnlijk is hij gewaarschuwd, dus liet hij dat LPG verhaal later maar varen....... LPG is altijd nog bijna de helft goedkoper dan diesel, bovendien blijkt, dat met name de oude diesels 'aan de straat zijn gezet'.
Echt een rentmeester van god, die Omtzigt!!!

Omtzigt stelde e.e.a. bij BNR vanmorgen, na 9.00 u. In het programma B.L.T. van dezelfde zender, zei presentator en leeghoofd de luxe Roelof Hemmen, dat hij de diesellucht van die oldtimers wel lekker vindt......... Je zou Hemmen en Omtzigt goddomme moeten verhuizen, naar een huis langs een snelweg, of grote doorgaande weg in de stad, het liefs wel boven een garage voor oldtimers, met een slecht functionerende luchtzuivering!!!!

* Jaarlijks sterven 18.000 mensen, alleen in Nederland, aan de gevolgen van de uitstoot door auto's, daarnaast loopt een groot aantal kinderen in stedelijk gebied en/of naast snelwegen, jaarlijks long- en luchtwegklachten op door deze uitstoot........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten