Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 6 augustus 2013

Politiechefs, een lichtend voorbeeld van grootgraaien......

Het is al weer wat dagen geleden, dat bekend werd gemaakt, dat 5 politiechefs weigeren met minder inkomen akkoord te gaan. De 5 verdienen ruim boven de Balkenende-norm, een norm die al net zo knotsgek is als de naamgever en die ruim 100.000 euro te hoog is. De grootste graaier van het stel, is oud opperhoofd van de Amsterdamse politie, Welten, die verdient maar liefst € 300.000,-- per jaar. Waarom is er trouwens niet een groot aantal van deze wanpresterende grootgraaiers op straat geschopt, nu we toch een vermaledijde Nationale Politie hebben?

'Maar goed', deze lieden van 'waarden en normen', weigeren dus met minder genoegen te nemen. En dan wel een grote bek hebben over ontsporende 'kut Marokkaantjes', die zien hoe hun opa en vader, die zich letterlijk kapot hebben gewerkt, jaarlijks met minder moeten zien rond te komen. Wat denkt u dat er in die hoofden rondspookt, als zij dit soort berichten horen????

NB: de inkomens van 'gewone' ministers zijn trouwens al veel te hoog, een inkomen van € 60.000,-- per jaar lijkt me meer dan genoeg, het is een eer het volk te mogen vertegenwoordigen en dienen. Het argument van 'grote verantwoordelijkheid' gaat bij deze lieden niet op: al vallen er onder het bewind van deze figuren doden, zelfs dan zijn ze niet verantwoordelijk te stellen, het 'ergste' wat ze kan overkomen, is dat ze op moeten stappen, zoals CDA hufter Donner bij de Schipholbrand, waarbij, onder zijn verantwoording, 11 doden vielen, deze schoft vond het geen punt, een paar jaar later gewoon weer plaats te nemen op een ministerspost. Hij is intussen zelfs gepromoveerd naar de functie van vice-voorzitter van de Raad van State...... Elk ander mens, met een half procent ethisch gevoel, had zich wel 10 keer beschaamd geheel teruggetrokken uit het openbaar bestuur, of welk ander bestuur dan ook!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten