Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 maart 2016

Olifantenlaarzen en fascinerende uitzichten voor BNR verslaggevers.........

De in namaak beursdeskundige Laseur presenteert een nieuw programma op BNR: FD Persoonlijk On AIr (geweldig 'interessante' combinatie hè, dat Engels en Nederlands....!!). Hiermee wordt nog eens aangetoond hoe hecht de band is van de 2 Telegraaf onderdelen BNR en Financieel Dagblad, met de krant van/voor inhumaan Nederland.

Toevallig hoorde ik een deel van dit programma afgelopen zondag (vanaf 16.00 - 17.00 u.) in de herhaling, tijdens de broodnodige afwas in huize Azijnpisser. Aandacht o.a. voor Saskia Wittmer en haar schoenenatelier in Florence. De verslaggever in Florence vond het fascinerend te zien, hoe zwervers, die benefit in een tegenoverliggende kerk tweede hands kleding mochten uitzoeken, in drommen voor de etalage van het atelier, met hun neus tegen het raam gedrukt stonden toe te kijken........  Ja fascinerend hè, arme zwervers, die zien hoe welgestelden zich de maat laten nemen voor peperdure schoenen..... Dat openlijk de schoenmaat nemen, schijnt nieuw te zijn, daar dit vroeger als onbetamelijk werd gezien, zo werd verklaard..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Jezus, wat een innovatie!!.

Daarna volgede een reportage over in Nederland op maat gemaakte schoenen in de winkel van Duyf Shoes te Haarlem. Niet eens 'zo duur hoor', vanaf € 1.000,-- heb je een paar schoenen, waar je dan wel even een paar maanden op moet wachten. U kan het zo gek niet bedenken, of Duyf maakt het voor u: van blank Nijl-krokodillenleer tot struisvogelleer en zelfs olifantenleer behoort tot de mogelijkheden.....

De eigenaar vertelde, dat een paar Russen (hij krijgt opdrachten uit de hele wereld, van de 'happy few' wel te verstaan) hem om laarzen hadden gevraagd, die ze voor een 'reis' door Afrika wilden gebruiken, dat moesten laarzen zijn, die lijken op de laarzen die Roosevelt had gedragen in Afrika (uiteraard tijdens een safari, lees: een bloedige tocht, waarbij men zo veel mogelijk wild schoot en schiet....). 'Smakelijk' vertelde de eigenaar, dat hij geen idee had, wat te doen, tot men het wist: eureka! >> Olifantenleer....!!!

Monique Collignon was de studiogast van Laseur en zij begon een beetje te hikken, na dat olifantenleer...... Laseur kapte haar snel af, "Ja van een dode olifant...!" waarna hij snel aan het volgende onderwerp begon............

Je zou godverdomme bijna hopen dat iemand die winkel in Haarlem.........

En Laseur? Ach een vervelende neoliberale zak aardappelprut!

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor Duyf Shoes en olifantenleer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten