Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 2 januari 2016

Oogziekenhuis Rotterdam meldde 14 personen met oogletsel door vuurwerk........

Gisteren berichtte o.a. de NOS (via Radio1), dat zich in de nacht van oud & nieuw 12 personen met oogletsel hebben gemeld bij het Oogziekenhuis Rotterdam, van de 12 waren er 3 jonger dan 12 jaar. Oogarts Tjeerd Faber voorsdpelde dat zich nog meer mensen met oogletsel zouden melden. In de loop van de ochtend meldden zich nog eens twee mensen met oogletsel. Volgens Faber was de oorzaak bij de eerste 12, in 8 gevallen legaal siervuurwerk...... Ook was het merendeel toeschouwer, aldus Faber voor de microfoon........ Let wel: het gaat hier om een oogziekenhuis voor de regio Rotterdam!

Het letsel was volgens Faber zwaarder dan in voorgaande jaren en hij nam de gelegenheid te baat, om nog eens te pleiten voor een totaal verbod op consumentenvuurwerk!

Op NU.nl kwam ik nog de volgende cijfers tegen: de afgelopen 7 jaar meldden zich in Nederland 1.761 personen met oogletsel door vuurwerk, met in totaal 2.140 beschadigde ogen........ Dat is per jaar meer dan 250 personen........

Bent u de vuurwerkterreur ook meer dan zat? Zet dan a.u.b. uw handtekening op: 'Vuurwerkmanifest' en geef het door aan uw familie, vrienden of kennissen!

Zie ook: 'Vuurwerkverbod is dictatoriaal, aldus advocaat Willem Jan Ausma'

        en: 'Vuurpijlen zijn het best in voorkomen luchtvervuiling, 'denkt' hoogleraar Krol.......'

        en: '2016, alweer een jaar dat begon met terreur..........'

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten