Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 januari 2016

Niels Suijker (FNV) vindt het normaal dat de nieuwe V&D eigenaar zal kijken naar de loonkosten in omliggend winkelgebied........ ha! ha! ha! ha!

Sun Capital, de eigenaar van V&D trok een paar weken geleden de stekker uit het 'V&D stopcontact', door niet met de nodige 40 miljoen te komen, waarmee het bedrijf op de been kon worden gehouden. Het wachten is op een koper en deskundigen kijken daarbij o.a. naar...... Sun Capital! Dit hedge-fonds zou met deze truc het vaste, 'dure' personeel op straat kunnen schoppen, immers een 'nieuwe koper' hoeft geen rekening met het bestaande personeel te houden........ Wat worden de arbeiders toch geweldig beschermd in dit land, vindt u ook niet???!!!
Ongelofelijk!!!

Afgelopen zaterdagmorgen in het Radio1 Journaal rond 8.14 u., Niels Suijker van de FNV, die commentaar gaf op de mogelijke 'doorverkoop' van V&D. De sufferd had blijkbaar z'n huiswerk niet gedaan en sprak in dit geval niet over Sun Capital....... Volgens Suijker is het logisch (althans 'niet raar') dat de nieuwe eigenaar het vaste personeel, dat 'teveel' zou verdienen, zal ontslaan.......... Nu dacht ik toch echt, dat een vakbondsfiguur dit soort praatjes vooral niet in het openbaar moet doen, daar deze anders de hele onderhandelingspositie van de vakbond overboord zet....... Daarnaast hoort een vakbondsman niet te stellen, dat het logisch en/of terecht is, dat mensen op straat worden geschopt........

Maar dat was het nog niet, want zo stelde Suijker, de nieuwe eigenaar zal naar de betaalde loonkosten in het omliggend winkelgebied kijken..... Suijker zei het er niet bij, maar het was overduidelijk, dat hij bedoelde dat daar nog minder wordt betaald, dan V&D doet...... Helaas voor Suijker, maar met die theorie maakt hoogleraar Laurens Schoot korte metten. Deze Groningse hoogleraar stelde in de Financiële Telegraaf, dat Zara en H&M hun personeel veel meer betalen, hij vindt dan ook de eerdere eis van het V&D personeel voor een loonsverhoging van 6%, volkomen terecht ..... De woorden van de hoogleraar samenvattend, denkt ook hij aan kwade opzet door Sun Capital (als deze inderdaad V&D opkoopt)............ Met andere woorden: als Sun Capital naar de loonkosten in omliggend winkelgebied zal kijken, zullen ze zien dat het V&D personeel minder verdient........ ha! ha! ha! ha! ha!

Sun Capital heeft V&D naar de kloten geholpen, allereerst door de gebouwen te verkopen, de opbrengst daarvan konden de aandeelhouders, de topgraaiers van V&D en Sun Capital in hun zak te steken, waarna het bedrijf met enorme huisvestingskosten kwam te zitten. Met andere woorden, als de eigen huisvesting zo'n probleem was, had Sun Capital dit geldt in de winkelketen moeten houden....... Vergeleken met de opbrengst van deze gebouwen zijn zelfs de totale tienjarige personeelskosten van V&D een lachertje!!!!!

Ondertussen weten 10.000 werknemers van V&D niet, of ze straks nog een baan hebben........

Suijker? Die kwast gaat vast en zeker binnen de kortste keren de politiek in, uiteraard voor de PvdA, daar kan men nog wel wat bedriegers gebruiken!!! Tijdens het gesprek met de presentator, stelde Suijker dan ook, dat hij het kabinet er niet bij wil betrekken, dit n.a.v. de vraag, of de oudere werknemers, met een vaste aanstelling en hoog salaris (die laatste kwalificaties kwamen van Suijker), er als eerste uit zullen worden geschopt...... 'Hoog salaris...........' ha! ha! ha! ha! ha! Benieuwd hoeveel Suijker meer verdient, dan dit oudere vaste V&D personeel, dat zal niet misselijk zijn!!!

Zie ook: 'V&D loonsverlaging, door Alfred Kleinknecht'

        en: 'V&D chanteert werknemers.........'

        en: 'V&D topman over 'goede moeder' Sun Capital ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'


Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt.

2 opmerkingen:

  1. Ik vraag me af of je wel goed geluisterd hebt. Maar maak je geen zorgen, ik ga niet de politiek in voor de PvdA.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte heer Suijker,

    ik heb heel goed geluisterd. Over uw eventuele politieke ambities maak ik mij totaal geen zorgen. Heeft u met uw manier van handelen misschien al uitzicht op een beter betaalde baan in het bedrijfsleven? Het zou me niet verbazen....

    Overigens zit er één fout in bovenstaand bericht, niet Sun Capital, maar een al even smerig 'hedgefonds', dat V&D eerder in het bezit had, verkocht de gebouwen en streek de opbrengst op......

    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen