Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 2 oktober 2015

Indonesië, Untung-putsch: 2 oktober 1965, de dag dat de grote slachting begon..........

Vandaag is het 50 jaar geleden, dat in Indonesië een door de CIA opgezette staatsgreep (de 'Untung-putsch') en een slachting begon in Indonesië, een staatsgreep tegen de toenmalig democratisch gekozen regering van Soekarno........ De VS had (en heeft) de pest aan socialisten en communisten, had Indonesië nodig voor grondstoffen en steunpunt in de smerige oorlog tegen Noord-Vietnam, dat waren de redenen voor deze staatsgreep. Het was tevens het teken voor het oppakken van iedereen waarvan men maar de idee had, dat die 'linkse sympathieën' had. Onder de slachtoffers o.a. Chinezen (die vaak al generaties lang Indonesiër waren), leraren, vakbondsmensen, studenten en intellectuelen. In totaal werden er naar schatting bijna een miljoen mensen op de vreselijkste manieren afgeslacht, verkracht, doodgemarteld en onder vreselijke omstandigheden gevangen gezet, waar velen al snel crepeerden....... De VS zorgden er voor dat moordenaar en fascist Soeharto het bewind overnam, onder het bloederige bewind van deze psychopathische dictator voltrok zich de, voor die tijd, grootste slachting sinds de Tweede Wereldoorlog.

Dit was één van de vele door de VS en dan m.n. door de CIA opgezette staatsgrepen, die in feite een verschrikkelijke dood voor velen betekenden. De laatste keer dat de CIA dit deed (voor zover bij mij bekend) is de opstand en de staatsgreep tegen/op de democratisch gekozen regering van Oekraïne, de regering Janoekovytsj. De aanzet daartoe moet net iets na die van Syrië zijn geweest, ook daar heeft de VS de opstand op touw gezet, die opstand (in Syrië) was, zoals we intussen weten 'iets minder succesvol' en de staatsgreep tegen Assad mislukte. Volgens een rapport van de VN, uit mei van dit jaar, zouden er in Oekraïne toen al 6.000 doden te betreuren zijn geweest, burgers, opstandelingen (die de VN 'volkomen neutraal' pro-Russische separatisten durft te noemen) en militairen.......... Het aantal doden in Syrië is intussen opgelopen tot ver boven de 200.000........

Voor meer berichten over Soekarno, Indonesië, CIA, Oekraïne, Viktor Janoekovytsj en/of Petro Porosjenko, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten