Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 10 augustus 2015

Etienne Vermeersch, Belgisch filosoof : de ellende in Syrië is te danken aan de grote bevolkingsgroei daar........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Op de Belzen Radio1 afgelopen zaterdag, in de zomerrubriek Nederland - België, o.a. de Belgische 'filosoof' Etienne Vermeersch. Onderwerp o.a. het 'vluchtelingenprobleem' en dan m.n. het pleidooi van Henk van Houtum, politiek geograaf in de Volkskrant van afgelopen zaterdag, de grenzen open te zetten voor vluchtelingen. Het fanatisme waarmee Vermeersch hierop reageerde, deed bij mij het vermoeden rijzen, dat Vermeersch minstens xenofoob is. Natuurlijk kan dat niet, want dan staat er binnen de kortste keren 1 miljard of meer Afrikanen in onze netjes geschrobde landen en dat kan de EU nu eenmaal niet verdragen, daar kunnen arme landen in Noord-Afrika veel beter mee overweg, logisch toch, ze zijn niet voor niets arm........ Vermeersch, ik zal 'm vanaf hier maar 'V' noemen, want het volgende dat hij oplepelde is simpel misdadig: volgens V. hebben we in de geschiedenis gezien, waar zulke enorme migratiestromen toe leiden en houdt u vast, dat was de reden dat de 'indianen' in Noord-Amerika werden uitgemoord door de Europese migranten....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Voor V. zich verder bezig houdt met filosofie, zou ik 'm ernstig aan willen raden, terug naar school te gaan!!! De Europeanen hadden vuurwapens en kanonnen, de 'indianen' pijl en boog...... Bovendien kregen die 'indianen'  met zo ongeveer het meest doortrapte bevolking ter wereld te maken: de Europeanen, een twijfelachtige eer, die we met de VS delen tot op de dag van vandaag.......

Daarover gesproken, zie alle ellende in het Midden-Oosten en grote delen van Afrika: door 'onze' (westerse) bemoeienis is het het in het Midden-Oosten en een aantal landen in Afrika, één grote puinbak geworden........... De illegale oorlog van de VS tegen Irak (twee keer!!), heeft tot grote ellende in dat land en het aangrenzende Syrië geleid. De VS besloot in 2011 al, dat Assad weg moest en besloot toen Al Qaida en een paar andere terreurgroepen te steunen, zelfs een vorm van kalifaat werd voorzien en in feite goedgekeurd door het Pentagon, deze zou in het oosten van Syrië gevestigd moeten worden. Bovendien door het leger van Saddam Hoessein in Irak naar huis te sturen en de macht aan de soennieten te geven, kon IS (= ISIS) beschikken over een heel contingent goed opgeleide, gefrustreerde legerofficieren uit het leger van Irak.......... In Libië heeft het westen Khadaffi vermoord gekregen en daarmee de spreekwoordelijk doos van Pandora geopend, gevolg: een grote burgeroorlog en diverse fracties die elkaar bestrijden..... Wie daar het slachtoffer van is, vraagt u? De bevolking zoals gewoonlijk!!! Door die 'prestatie' van het westen, 'mogen' onze soldaten in Noord-Mali inlichtingen-soldaatje spelen, tegen een godsvermogen aan belastinggeld....... Om over de smerige oorlog van Saoedi-Arabië en bondgenoten in Jemen nog maar te zwijgen, daar steunt het westen, die coalitie tegen de Houthi's, terwijl die juist IS en Al Qaida bestrijden.......

Al deze zaken deren Vermeersch niet: volgens hem is de ellende in Syrië te danken aan de vervijfvoudiging van de bevolking, de laatste 50 jaar........ ha! ha! ha! ha! ha!

Dit alles opgeteld bij de al veel langere bemoeienis met Afrika: grondstoffen roof, landjepik, het leegvissen van de kustwateren, dan de enorme verdiensten die het westen in dat continent op jaarbasis behaalt uit de wapenhandel, wapens die desnoods aan vijanden van elkaar worden geleverd, of het misbruik maken van corrupte regeringen, door westerse bedrijven en politici, zorgt er voor dat heel veel Afrikanen in grote ellende leven en vluchten naar Europa.......* Hé, Vermeersch: dat is aan ons te danken en dan wil jij vluchtelingen weren, klotenklapper!!!

Gelukkig kreeg Vermeersch aardig wat commentaar van Marli Huijer ('Denker des vaderlands.....' ha! ha!) en ik moet zeggen, dat viel me helemaal niet tegen (klik op de link met haar naam, onder dit bericht).

* Zie ook: 'Wim van de Camp (CDA en EVP) wil enclaves voor vluchtelingen in Noord-Afrika, daar hebben ze tenslotte geld en middelen zat......'

Voor meer berichten met/over Afrika, vluchtelingen, Frontex, landjepik, vissen in Somalische kustwateren (en andere Afrikaanse kustwateren), Syrie, Irak, ISIS, Jemen, Libië, Mali en/of illegale oorlog, klik op het desbetreffende bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten