Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 6 augustus 2015

Alfred Kleinknecht tegen basisinkomen, hij ziet liever hééééél vééééél banen tegen het minimumloon........

Gisteren nogal wat ophef door het pleidooi van een aantal gemeenten voor een basisinkomen. Geen uitkeringen meer, met tewerkstellingen, daar dit juist contraproductief werkt en dat hebben die gemeenten goed gezien!!!

Alfred Kleinknecht was op Radio1 te horen (na het nieuws en reclame van 14.00 u.), toen hem werd gevraagd naar dit streven van die gemeenten. Nou u snapt 't al, dat zag Kleinknecht helemaal niet zitten, 'Arbeit macht niet voor niets frei...'

Nee, Kleinknecht ziet meer in het voorstel van een collega van hem, die wil dat werklozen aan het werk worden gezet tegen het minimumloon, zeg maar de Griekse-, Spaanse-, Portugese- en Ierse variant! Zoveel mogelijk mensen op een loon waar ze eigenlijk nauwelijks, of niet van rond kunnen komen, dat is goed voor de ondernemers en wat goed is voor de ondernemers is goed voor de banken en de aandeelhouders en daar doen we 't met z'n allen toch voor, niet dan????!!!

Uiteraard weet Kleinknecht dat er veel te weinig vacatures zijn, voor 'zijn plan', sterker die zijn er (nog*) niet. Daarom had Kleinknecht al een plan klaar: volgens hem moet de lokale politiek voorlopig even naar baantjes zoeken, er is genoeg werk, dat blijft liggen, aldus de jolly joker van het neoliberalisme. Dus toch op de oude voet door: verplichte tewerkstelling, ofwel dwangarbeid!!!

* Eerst moet zoveel mogelijk (vast) personeel op straat worden gewerkt ('uiteraard met enig fatsoen'), waarna de lege plekken opgevuld kunnen worden, met super goedkope krachten, het liefst de eerder ontslagenen, met een 'mooie schijnconstructie' bijvoorbeeld een nieuwe variant op de zzp constructie......  

Voor meer berichten over de nieuwe loonslavernij en het basisinkomen, klik op het label , basisinkomen, loonslavernij, schijnconstructies, zzp, flexibiliteit, flexwerk, uitbuiting, verplichte tewerkstelling en/of dwangarbeiders, onder dit bericht. Voor meer berichten met Kleinknecht en/of het basisinkomen, klik op het betreffende label.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten