Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 23 juli 2015

Bank of England denkt vooral aan het belang van de Britse bevolking........ AUW!!!

De Bank of England, de centrale bank van Groot-Brittannië, die vooral het belang van de Britse bevolking zou moeten behartigen, heeft besloten dat de rente niet verhoogd wordt, zo werd gisteren bekend gemaakt. Dit n.a.v. een vergadering van 9 juli jl., waar dit besluit werd genomen...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! U leest het goed, het is net als hier, vooral geen transparantie, wanneer het belang van het Britse volk niet gediend is!! Ongelofelijk, meer dan tien dagen later, werd dit pas wereldkundig gemaakt!!

Zoals zo ongeveer alle westerse landen, inclusief De Nederlandse Bank (DNB), nam ook deze centrale bank een besluit, in het belang van de aandeelhouders, die ook al werden ontzien toen de crisis in 2008 losbarstte... Een lage rente is niet in het belang van de gewone bevolking, terwijl een centrale bank dat belang toch als eerste zou moeten dienen....... Let wel: deze centrale banken hadden de bankencrisis van 2008*, kunnen voorkomen, maar ze oefenden geen toezicht uit, terwijl dat één van hun belangrijkste taken is!!

De Bank of England houdt nu voor de 76ste maand op rij het rentepercentage op 0,5%............

* Die nog steeds voortwoedt, hoe men u ook tracht te overtuigen van het tegendeel!!

Zie ook: 'Wellink (CDA ex-DNB 'toezichthouder') met advies t.a.v. Griekse crisis....... AUW!!!'

Voor meer berichten over de Bank of England, Nederlandse Bank (onze centrale bank), rente, aandeelhouders en/of bankencrisis, klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten