Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 mei 2015

Stientje van Veldhoven is het zat: het energieakkoord kan in de vuilnisbak! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Het is eindelijk tot de botte hersenen van D66 volksverlakker van Veldhoven doorgedrongen: het 'Energieakkoord' is een waardeloos akkoord. Dit akkoord, waar van Veldhoven in eerste instantie nog positief over was, heeft volgens haar al te vaak op onderdelen bewezen, niet te voldoen aan de doelstellingen, die in dit akkoord zijn gesteld. Wat ze er uiteraard niet bij vertelde, is dat dit akkoord van meet af aan, totaal onvoldoende was, een compromis van niets, al had ze na afsluiting van het akkoord, wel commentaar op het vooruitschuiven van de doelstellingsdatum.....

Maar zelfs de veel te lage doelstelling, waarvan de datum dus ook nog eens vooruit werd geschoven, wordt niet gehaald..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Van Veldhoven zei e.e.a. naar aanleiding van de uitspraak van de rechter, dat de gaswinning in Groningen moet worden verminderd......  Dit geldt m.n. voor de 'putten' rond Loppersum, maar gezien de uitspraak kan daar flink doorheen worden gefietst door Kamp.

Zo worden een aantal situaties geschetst, waardoor de productie op voornoemde 'putten' alsnog kunnen worden gerechtvaardigd (de 'gasputten' worden dan ook niet volledig gesloten, dat zou latere heropening praktisch onmogelijk maken)...... Hiermee geeft van Veldhoven niet alleen aan, het lamme energieakkoord in eerste instantie positief te hebben beoordeeld, maar ook dat ze de gaswinning in Groningen belangrijk genoeg vond, om het zo'n groot deel uit te laten maken van dit achterlijke energieakkoord........ Met andere woorden van Veldhoven en D666 wilden dat de gaswinning op oude voet werd voortgezet, alsof de problemen met de gaswinning al niet bekend waren, voor en ten tijde van het afsluiten, van het energieakkoord!!!!

Eigenlijk nog vreemder: van Veldhoven had eerst een uitspraak van de rechter nodig, voor ze tot het besef kwam, dat het 'energieakkoord' definitief de bak in moest....... Bovendien, zei van Velthoven het e.e.a. nadat Rens Knegt van Eneco aan de bel trok en stelde dat het energieakkoord in de versnipperaar kan......

De kolenbelasting (of 'kolentaks') voor de kolencentrales is afgeschaft, aldus van Veldhoven, die hier al eerder grote vraagtekens bij plaatste. Waarom heeft D666 dit niet aan de kaak gesteld, voordat deze partij, het op alle gebieden slecht presterende kabinet Rutte 2, ging gedogen??? Dat geldt trouwens ook voor het energieakkoord zelf. Met andere woorden: als je het milieu zo hoog hebt zitten, zoals D666 haar achterban telkens weer voorliegt, hoe kan je dan een kabinet steunen, dat keer op keer laat zien, lak te hebben aan de vernietiging van het leefmilieu?????

Volgens van Veldhoven, die geen namen noemt, maar spreekt over 'kolenboeren', verdienen dezen tot 2023 maar liefst 1 miljard extra (door die afschaffing van de kolenbelasting). Wat ze hier bijna mee zegt, is dat de nieuwe kolencentrales een soort natuurgegeven zijn (waar D66 blijkbaar geen moeite mee had, althans niet zoveel, dat het niet vrolijk aanschoof bij het kabinet).........

Overigens werd de kolenbelasting voor de ondernemers afgeschaft bij het afsluiten van het energieakkoord, waarna deze werd overgeheveld naar de consument, 'die betalen tenslotte toch al bijna geen belasting.............' Hoe kan je daar een grote mond over opzetten en dan (nogmaals) wel het waardeloze kabinet Rutte 2 steunen??????

Van Veldhoven wil dat de doelen van het energieakkoord zo snel mogelijk worden aangepast......., als de 'halvering' (wat maar zeer de vraag is) van de gaswinning doorgaat....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Als dat niet gebeurt, kunnen 'we' dus gewon doorgaan, met dit waardeloze akkoord!!!! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Voor meer berichten over van Veldhoven, kolenbelasting en/of het energieakkoord, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht. Hier voeg ik ook het label 'aardgasbevingen' toe, daar het e.e.a. met elkaar verbonden is.

Zie ook: 'Pechtold pissig: kolentaks afschaffing kost de consument en bedrijfsleven circa 4 miljard euro......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten