Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 13 maart 2015

Dijsselbloem geeft toe dat de miljarden voor ABN Amro niet terug zullen komen......

PvdA oplichter Dijsselbloem, die naarmate hij harder liegt, een stem krijgt die steeds harder gaat kraken, ontving gisteren geheel hypocriet een aantal kinderen, aan wie hij, i.h.k.v. de week van het geld, een 'persconferentie' gaf. Op de basisschool en op de voortgezette hersenspoeling variant mag er geen les worden gegeven, hoe om te gaan met geld. Kortom men wil domweg geen tijd inruimen, voor lessen waarbij het omgaan met geld centraal staat. Nee, één keer per jaar, mag daar wat tijd aan besteed worden, maakt het uit, dat het niet om kunnen met geld, de belastingbetaler jaarlijks naar schatting meer dan 500 miljoen euro kost....... Als dat bedrag al niet veel hoger is, ga maar na bij het volgende voorbeeld: een huurder die door te grote betalingsachterstand uit huis wordt gezet, met gezin en al, zal toch weer geherhuisvest moeten worden. Meestal vindt de herhuisvesting plaats in een huis, waar alles weer moet worden opgeknapt en ingericht, reken maar uit wat dit aan kosten 'oplevert' voor de samenleving (immers die huurder en zijn gezin, zijn in feite failliet). Dan spreek ik niet eens over de kosten voor het gerecht en alle andere instanties die hierbij betrokken zijn. Dit voorbeeld staat nog in de schaduw, als er een koophuis in het geding is......... Daarnaast lopen de kinderen van deze gezinnen een trauma op, dat ze hun leven lang niet kwijt zullen raken.........

Zelfs hoofdrekenen wordt niet meer geleerd aan kinderen, terwijl dat al een voorwaarde is, voor het goed met geld om kunnen gaan. Als je kan hoofdrekenen, weet je bijvoorbeeld altijd, hoeveel saldo je ongeveer over hebt en kan je daar rekening mee houden, als je winkelt.

Eén van de kinderen vroeg naar ABN Amro, daar vertelde Dijsselbloem klip en klaar, dat de vele miljarden, die de redding van die bank hebben gekost, niet terug zullen komen....!!!!! Hoe dat zo? Wel van week tot week kijken of deze klotebank weer naar de beurs mag, maar het belastinggeld dat werd gebruikt om die bank te redden, gewoon afschrijven, is hij nou helemaal bedonderd, godverdomme!! Door al het geld, dat in de banken werd gestoken, begon Rutte 1 met het desastreuze beleid, dat bijvoorbeeld een aantal honderdduizenden de baan heeft gekost, bedrijven zijn daardoor failliet gegaan, wat niet alleen werkloosheid oplevert, maar een extra kostenpost voor de belastingkas!!! Al doet men in Rutte 2 net, of alle bezuinigingen nodig zijn vanwege een andere crisis, alsof de huidige crisis niet 1 op 1 een voortzetting is van de bankencrisis, ook al zitten de banken niet meer in de problemen, daar ze met miljarden aan belastinggeld zijn gered!!!

En zo is er nog veel meer ellende te bedenken, die werd veroorzaakt door de banken, bijna wereldwijd.... Maar de aandeelhouders en de top van de diverse banken, worden blijkbaar als belangrijker gezien, dan de 'gewone' bevolking, de bankiers* hoefden niet in te leveren, of slechts minimaal op hun onbeschoft hoge inkomens!!! Laat ABN Amro eerst maar eens alles terugbetalen, voordat het bedrijf naar de beurs gaat......... Maar volgens Dijsselbloem zal ABN Amro waarschijnlijk 15 miljard opbrengen (aan de beurs) en zullen we de 30 miljard die negatief overblijft, niet kunnen terugverdienen, hij verwacht de bank tegen het eind van het jaar naar de beurs te brengen...... Wat een schoft en dat nieuws brengt deze drollenpoetser voor een gehoor van kinderen, dat is een schoffering van de Kamer en van de bevolking, waar die laatste de vele miljarden moest ophoesten!!!

 Moet u nagaan, dan heb ik niet eens gesproken over alle miljarden aan belastinggeld die naar Griekenland gingen en daarna linea recta terug vloeiden in de kas van..... de banken en andere financiële instellingen hier en in de ons omringende landen!! De miljarden die nu klaar staan voor Griekenland, zijn voor het overgrote deel bedoeld om de rente en aflossingen op leningen te kunnen voldoen. leningen die o.a. door ABN Amro op de pof werden verleend....... De EU wil staatsobligaties opkopen, om zo de molensteen rond de nek van schuldenland wat lichter te maken, echter de banken en andere financiële instellingen willen deze staatsobligaties niet verkopen, daar ze weten dat de EU garant staat voor betaling, lees: dat u met uw belastinggeld garant staat......

* Heel slim noemt men tegenwoordig zelfs de conciërge bij een bank 'bankier', maar wat mij betreft is dat woord toch echt bedoeld voor de top van de banken.

Zie ook: 'De waarde van ABN Amro zakt per jaar verder weg........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten