Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 29 januari 2015

Shell CEO Van Beurden: 'nee Shell merkt weinig van de sancties tegen Rusland..........'

Vanmorgen was één van van de grofgraaiers van Shell, Ben van Beurden te horen op Radio1 (rond 10.35 u.). Hem werd gevraagd wat hij vindt van de sancties tegen Rusland, daar wilde hij eigenlijk geen antwoord op geven, daar dit bij de politiek zou liggen, maar uiteindelijk stelde hij toch, dat deze sancties niet zo verstandig zijn, ook vanwege de politieke stabiliteit..... ha! ha! ha! ha! ha! Of Shell last heeft van de sancties (Shell werkt samen met Gazprom, o.a. in het arctisch gebied): 'nou eigenlijk niet.....' Nee, o.a. de Russische olietankers, varen af en aan tussen Shell Pernis en het arctisch gebied!!!
Gelukkig krijgen de aandeelhouders van Shell, o.a. het koningshuis, het eindelijk moeilijk met hun dalende aandelen......... We hebben zo de bek vol, over duurzaamheid, maar olie uit een zo kwetsbaar gebied, wordt gewoon toegelaten in Nederlandse olieterminals, sancties of niet......Dat is volgens de nederlandse regering geen politieke kwestie en zou het daarom niets kunnen doen...... ha! ha! ha! ha!

Daarover gesproken: de vermindering van de gaswinning (de NAM is een 'zuster' van Shell) in Groningen, zo stelde van Beurden, is een politieke kwestie is en hij schaart zich achter de NAM wat dat betreft. Een woordvoerder van dit bedrijf, stelde eerder, dat de gaswinning een politieke zaak is, alsof een bedrijf, dat de grote onrust onder burgers ziet en de grote schade die intussen is aangericht, geen eigen verantwoordelijkheid kan nemen en in het belang van die bewoners de gaswinning substantieel terugdraait, dan wel stopt....... Waar slaat 't op???!!!
Overigens stelt de NAM doodleuk dat vermindering van de gaswinning, niet de zwaarte van aardgasbevingen beïnvloed........ Dat een flinke vermindering van de gaswinning aardbevingen zal verminderen is zeker, maar dat wil de NAM helemaal niet...... Nee bij de NAM weet men wel, dat er intussen een situatie is ontstaan, waarbij echte rampen allang niet meer uit te sluiten zijn, zelfs niet als men helemaal zou stoppen met de gaswinning...... De NAM weet dat het op VVD Obersturmbannführer Kamp en zijn liegende partijcollega Leegte kan rekenen: zo min mogelijk vermindering van de aardgaswinning en lieg de Groningers gewoon voor, dat je hééééél begaan bent met hen!! Maar ook de NAM is goed in het bedonderen van de Groningers, zo ontkende de NAM jarenlang, dat de grond zou verzakken door aardgaswinning en dat aardgasbevingen broodje aap verhalen waren........ Ook in de Waddenzee zal geen bodemdaling optreden, zo verzekerde de NAM een paar jaar geleden, toen men ook daar gas ging winnen.........

Zie ook: 'Shell gaat boren in Arctisch gebied, zonder de beloofde extra beveiliging.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten