Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 31 januari 2015

Deflatie zou slecht zijn voor de economie............. Je reinste kul!

Omdat de inflatie zo laag is, vreest men van 'hoog tot laag' en van links tot rechts deflatie.... Dat betekent dat de prijzen van producten dalen en de consumenten wachten met uitgeven, in de hoop dat het product op een later tijdstip nog goedkoper zal zijn. Je reinste kul natuurlijk! De winkeliers (nog maar eens:) 'van hoog tot laag' zou dolgelukkig zijn, als ze nu meer zouden verkopen, terwijl er nu geen sprake is van 'deflatie', Dat het momenteel met veel winkels en winkelketens (neem V&D*) slecht gaat, heeft alles te maken met de crisis, de meeste mensen hebben geen geld om uit te geven en als ze al geld uitgeven, is dat voor het hoogstnoodzakelijke, bijvoorbeeld reparaties in huis**....... Wat dat betreft zou deflatie na een paar prijsverlagingen, juist uitkomst bieden aan al die winkeliers, inclusief de winkelketens!

Maar er zit nog een fundamenteel andere denkfout in deze 'deflatie hypothese' (want dat is 't!): de meeste producten hebben een zeer beperkte houdbaarheid en daar bedoel ik niet de levensmiddelen mee (daar gaat het deflatie sprookje trouwens al helemaal niet op), nee tv's en andere gebruiksartikelen, wat je vandaag koopt is overmorgen al weer achterhaald, of ingehaald door een model dat bijvoorbeeld meer kan, dan 't vorige..... Het mooiste voorbeeld is wel de kleding, tot 4 keer per jaar is er opruiming, omdat er een 'nieuw seizoen' aan kleding de winkels in moet..... Bovendien zijn de meeste mensen als de dood om er niet volgens de laatste mode bij te lopen, dat geld ook voor 'smartphones', als er een nieuwe is en in je kennissenkring heeft iemand het laatste model 'al', wil 'jij' dat ook, 'want wie bent hebb'rig niewoar?!!'

Laat u dus nooit weer foppen door oplichters uit de politiek of de zogenaamde 'economische wetenschap'***, 'wetenschappers' uit die tak van sport, zijn over 't algemeen de profeten van grote bedrijven, banken, aandeelhouders en de neoliberale politiek: altijd maar meer..... Het gaat er niet om dat de economie onontbeerlijk elk jaar moet stijgen, ook al wordt dit door die 'wetenschappers' als een wet van Meden en Perzen voorgesteld, het gaat 'm om het effect voor de voornoemde partijen (en m.n. voor de aandeelhouders), jaarlijks meer en meer winst, ten koste van alles!!!!

* Zie: 'V&D loonsverlaging, door Alfred Kleinknecht'

** Zie: 'ABN Amro roept hosanna: de doe-het-zelf-markt trekt aan...... ha! ha! ha! ha!'

*** Het overgrote deel van deze wetenschappers is zo deskundig, dat het de bankencrisis van 2008 niet aan zag komen, sterker nog: hetzelfde deel van deze 'deskundigen' ontkent glashard, dat de huidige crisis iets te maken heeft met de crisis, die in 2008 begon als de krediet-, of bankencrisis.......... ha! ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten