Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 september 2014

Johan Conijn pleit voor kwalitatief goede en duurzame huizenbouw.............

Hoogleraar aan de UvA, Johan Conijn, teven columnist in het blad van NVM Makelaars (dat geeft al aan, hoe 'onafhankelijk' deze plork is), was gisteren te horen op Radio1 (na 9.30 u en het klotemuziekje, waar niemand op zit te wachten). Conijn, die al eens in een van zijn huftercolumns durfde te zeggen, dat woningcorporaties huizen verhuren onder de kostprijs, stelde dat er meer ingezet moet worden op de bouw van kwalitatief goede en duurzame woningen...... Volgens Conijn werd er in 1960 gezegd, dat de woningnood in 2000 voorbij zou zijn, dat gebeurde niet, doordat men geen rekening hield met de verdunning van gezinnen en de behoefte aan kwalitatief betere woningen.... Nee Conijn en weet u waar men ook geen rekening mee hield? Met de slooplust van wethouders, die bovendien grondspeculant gingen spelen, waarmee zij nu zelfs voor een postzegel aan de rand van 2 industrieterreinen € 48.000,-- durven te vragen. Er is een waanzinnig groot aantal goede, sociale huurwoningen gesloopt sinds halverwege de 80er jaren, bijna tegelijk schoot de bouwprijs de lucht in, waar je de genoemde grondprijs bij op moet tellen. Geen wonder dat de huizenprijs tegenwoordig voor de helft uit gebakken lucht bestaat, al heeft ook het speculeren met huizen zelf daar aan bijgedragen.

In die gesloopte sociale huurwoningen, woonden mensen die het prima naar hun zin hadden in hun huis, sterker nog, deze mensen hadden totaal geen behoefte aan een ander huis, dat werd hen opgedrongen. Lullig genoeg voor deze grote groep huurders, werden zij voornamelijk geherhuisvest in een stuk duurdere woningen en betalen deze mensen intussen, omgerekend in guldens zelfs vaak het achterlijk hoge bedrag van 900 oude guldens, voor huizen, die kwalitatief helemaal niet beter zijn en die gezien bouwjaar, isolatie en grootte niet meer dan € 200,-- per maand zouden moeten kosten. Een paar jaar geleden, durfde de capo di tutti capi van de bouwmaffia, Brinkman te zeggen, nadat een balkon van een nieuw appartementencomplex afdonderde, dat dit het gevolg was, van het voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten...... Met andere woorden: als u in een 'goedkoop' huis woont, moet u niet gek opkijken, als u komt te overlijden, door gebreken aan dat huis..... Alsof elk huis niet aan minimale veiligheidseisen zou moeten voldoen!!!

Hufter Conijn kan dan ook beter pleiten voor een veel betere bouwinspectie, voor een overheidscontrole op de prijs van nieuwe huizen (hoe kan een huis aan deze kant van de grens, de helft goedkoper zijn, dan een huis in bijvoorbeeld Duitsland??!!!) en een onmiddellijk einde aan het speculeren met grond, dat is niet in het belang van het overgrote deel van de bevolking, een bevolking die gediend zou moeten worden, door de politieke bestuurders! Over de bouwfraude hoef ik hier niet eens te spreken, die is nog steeds gaande, zo blijkt om de haverklap weer, ook daar zou nu eindelijk voorgoed een einde aan gemaakt moeten worden, bovendien zou de bouwmaffia de honderden miljarden, die zij in de loop van een paar decennia van de burgers en de overheid hebben gestolen, gedwongen terug moeten betalen!!!
Conijn is hoogleraar, hoe is het godverdomme mogelijk en jezus wat een bedrieger is deze lobbyist van de bouwmaffia!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten