Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 8 augustus 2014

Boonstra spreekt geen woord Russisch..... Zwijg en trek uw beurs!

Rabobankboef Boonstra nam gistermorgen al een voorschotje op het bericht, dat Rusland o.a. alle EU landen het komende jaar boycot. U weet wel, Boonstra van de bank die de kluit een aantal jaren heeft besodemieterd middels de manipulatie van de Libor-rente* en die god op z'n blote knieën mag danken, dat de Nederlandse staat, inclusief alle grote politieke partijen, bereid zijn de huizenbubbel aan het belastinginfuus te laten hangen, anders was de ellende voor de Rabobank, dat bomvol slechte hypotheken zit, niet te overzien geweest....... Deze hufter zat staccato te bevelen, wat de regering nu moet doen: de boeren en tuinders steunen met een grote bak belastinggeld, nu ze zoveel verliezen zullen leiden, alsof er geen marktwerking meer bestaat, moet de staat de bedrijfsrisico's gaan afdekken, voor figuren die jarenlang op veel te grote voet hebben geleefd, met leningen van...... Juist! De Rabobank!!!!

Boonstra wees fijntjes op het bijeffect van prijsdumping, immers, de boeren en tuinders, die voor eenderde hun spullen verkochten aan Rusland, moeten dit nu met z'n allen op de Europese markten kwijt. Natuurlijk was Boonstra het niet eens met de domme opmerking van de verslaggever, die met hem sprak, dat die boeren en tuinders te veel op de Russen hebben geleund. Dat slaat natuurlijk nergens op, de verslaggever had hem meerdere keren op het 'ordinaire' bedrijfsrisico van de ondernemer moeten wijzen...... Bovendien heeft Boonstra zich uitgesproken voor zwaardere sancties tegen Rusland, maar wel in EU verband. De gevolgen van een boycot zou de agrarische sector kunnen opvangen door exportverzekeringen en het spreiden van de risico's, zo stelde Boonstra op 31 juli jl. in het clubblad van de Rabobank, hier de conclusie:
Samenvattend kan worden gesteld dat de effecten van eventuele Russische sancties op onze economie als geheel tamelijk beperkt zullen zijn. In bepaalde sectoren, met name in de agrarische sector, zullen Russische sancties echter relatief snel en hard worden gevoeld. Anticiperend op eventuele sancties is terughoudendheid in het zakendoen met Rusland wenselijk. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van exportkredietverzekering. Verder is het voor een ondernemer in algemene zin verstandig niet al te sterk afhankelijk te zijn van de Russische markt.
Dus  in korte tijd, maakt Boonstra de zwaai naar staatssteun, lees steun met belastinggeld, door u en mij opgebracht..... Laat Boonstra deze boeren en tuinders maar helpen, de Rabobank verdient immers meer dan genoeg aan deze klanten..... Trouwens de Rabobank doet ook aan verzekeren, dat stelt het pleidooi van Boonstra in een uiterst hypocriet, zo niet verdacht daglicht..........

Boonstra merkte nog op, dat niemand op WOI zat te wachten, maar dat die er toch kwam.... Een bijzonder ongelukkige opmerking in dit geval, van deze 'geweldige econoom', die als zovelen de crisis die vanaf 2008 woedt, niet voorzag....... Zeg Boonstra, WOI was nu juist een oorlog waar wel iedereen op zat te wachten, nee niet de grote dom gehouden massa, maar de machthebbers, grote bedrijven en figuren met een functie, als die van jou.... WOI was de uitkomst van een handelsoorlog, die al decennia woedde en als we niet uitkijken, veroorzaken we met dit agressieve gedrag van het westen en pleidooien zoals die van figuren als jij (in jouw clubblad) jegens Rusland juist een WOIII!!!! Zak!

*Toevallig werd vanmorgen bekend gemaakt, dat de Rabobank door een Argentijnse consumentenorganisatie voor de rechter is gedaagd, vanwege dit Libor-rente schandaal, de bank heeft die rente gebruikt voor staatsobligaties van Argentinië, er wordt maar liefst 2 miljard geëist van de Rabobank, dit naast de vele claims voor de VS rechtbanken.......... Met al het gedoe, zou je verwachten, dat men van de Rabobank maar beter even niet de media kan zoeken, maar fatsoen is al decennia lang verdwenen bij die bank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten