Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 juli 2014

Rutte 2: 'bankje spelen' met belastinggeld voor kredietverlening aan mkb bedrijven..........

U wist het misschien nog niet, maar uw regering is tegenwoordig, met uw belastinggeld openlijk een verlengstuk van de banken, niet alleen via ABN Amro de staatsbank, maar ook als borg voor leningen, die de bank niet wil doen, vanwege de risico's. Eerder stelde Rutte 2 de belastingpot open voor risicovolle hypotheken, via de nationale hypotheekgarantie en startersleningen.......... Gisteren werd bekend gemaakt, dat Rutte 2 nu ook borg gaat staan voor leningen aan het midden en kleinbedrijf, waar de banken het laten afweten, vanwege de risico's...... Moet u nagaan,. we zijn in de huidige crisis beland, doordat banken veel te veel risico's namen met kredietverlening. Nadat o.a. EU landen honderden miljarden aan belastinggeld, in diepe, donkere 'bankenputten' donderden*, werden onder druk van o.a. die landen, de regels voor kredietverlening aangescherpt. Nu blijkt dat de banken inderdaad voorzichtig zijn met kredietverleningen (zodat er niet weer grote tekorten ontstaan, die zij uiteindelijk zelf niet kunnen dragen), 'stapt Rutte 2 in dat gat' en gebruikt belastinggeld als borg voor risicovolle leningen......... Het bedrag dat wordt uitgetrokken? 155 miljoen euro aan belastinggeld!

Met andere woorden: de zwaar disfunctionerend PvdA minister van Financiën, Dijsselbloem garandeerde de burgers in ons land, dat er geen belastinggeld meer gebruikt zou worden, voor het redden van banken, n.b. middels een afgedwongen veel te kleine kapitaalbuffer voor banken, buffers die de verliezen, geleden vanaf 2008, niet zouden kunnen opvangen. Diezelfde Dijsselbloem vindt het nu blijkbaar normaal, dat alle risico's bij de banken worden weggehaald, waardoor niet de banken om zullen vallen, nee, nu zijn de burgers via de belastingpot direct aan te spreken op grote verliezen......... Vergeet daarbij niet, dat de burgers nu al opdraaien voor het grootste deel van de faillissementen, volgens schattingen, kost dit de staat, dus u, jaarlijks minstens één miljard euro, mits er dan geen grote bedrijven omvallen, u snapt, dat de kosten dan veel hoger worden, waar je dan ook de kosten voor werkloosheidsuitkeringen bij op moet tellen...... Vorig jaar heeft Rutte 2 het absolute record aan faillissementen geboekt, gerekend sinds de telling in 1951 begon, ruim meer dan 12.000 faillissementen!!!! Logisch dat Pechtold en zijn D66 deze regering, met zulk heilzaam beleid steunen!!

Blunderkoning en VVD  Obersturmbannführer Kamp wil zelfs garant staan voor achtergestelde leningen, om het eigen vermogen van bedrijven te vergroten.......... Hij spreekt in dit geval over een 'hefboomfunctie....' ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, een hefboom, waar aan het eind miljoenen aan belastinggeld in een groot vat staan, klaar om met die hefboom, hup over de rand van het ravijn gewipt te worden!!

*Daar moet de miljardensteun aan Zuid-Europese schuldenlanden bij opgeteld worden, het grootste deel van die steun, kwam rechtstreeks terug bij de banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, uit landen als Nederland, die onaanvaardbare grote risico's namen, door ongebreidelde kredietverlening aan die landen........

Zie ook: 'Bouwend Nederland, 'aantrekken huizenmarkt is te danken aan startersleningen......'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten