Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 25 juni 2014

Blue Band smeerdiploma is goed voor peuter.........

Foodwatch heeft terecht weer eens aan de bel getrokken, over marketing gericht op kinderen. Onder andere het 'smeerdiploma' van Unilever's Blue Band, moest het ontgelden. Dit 'diploma' zit vast aan een 'lespakket' van Blue Band, die dit kinderdagverblijven 'aansmeert', tegen een leuke vergoeding natuurlijk...... Een woordvoerder van Blue Band (dus Unilever) durfde voor de BNR microfoon te vertellen, dat Blue Band op geen manier reclame maakt met deze campagne....... Het is juist bedoeld om het belang van goede vetten en oliën te benadrukken....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

BNR besteedde ook hun 'Topic' aan dit onderwerp, dat werd ingeleid door Maxime Rooijmans van YoungWorks*, alsof dat een orgaan is, dat onafhankelijk van ondernemers werkt en een objectieve kijk heeft op reclamemaken....... Deze Rooijmans was tegen het pleidooi van Foodwatch, volgens haar moeten 'we' samen meer bewustwording kweken, als het om voeding gaat...... ha! ha! ha! ha! Ja, daar doen de levensmiddelenproducenten ook zo goed hun best, met het verminderen van zout, suiker en foute vetten, zaken waar met name Unilever schijt aan heeft........Om nog maar te zwijgen over alle grootgrutters, die in hun winkels zorgen, dat voor kinderen veel rotzooivoedsel op hun ooghoogte uitgestald staan, om maar helemaal op te houden over de snoeptroep bij de kassa's waar de kinderen in de rij moeten wachten met hun ouders, zodat ze lekker gaan jengelen........ Dat 'we' moet natuurlijk vooral niet de overheid zijn, die eindelijk verantwoording zou moeten nemen en het gebruik van suiker en foute vetten helemaal zou moeten verbieden en moet eisen dat er veel minder zout wordt gebruikt, dat laatste wordt nu overgelaten aan de bedrijven, wat intussen zelfs voor toename van zout in een aantal producten heeft gezorgd........ Daar is met hare kwaadaardigheid Schippers en haar collega VVD'er, Obersturmbannführer Kamp geen kans op, zij zijn grootlobbyisten van o.a. de foute levensmiddelenindustrie...... Maar natuurlijk wel bijna dagelijks schreeuwen over de 'schrikbarend rijzende' zorgkosten in ons land, die mede veroorzaakt worden, door foute levensmiddelen!!!

*Deze tekst komt van YoungWorks Academy: De wereld van jongeren verandert in een razend tempo. YoungWorks Academy helpt organisaties en professionals om up-to-date te blijven op het gebied van jongerencultuur, jongerencommunicatie en jongerenmarketing. Onze jongerenspecialisten creëren bijzondere leerevenementen die je kennis en vaardigheden vergroten.
U ziet het met eigen ogen, echt een 'Academy' ingericht door de grote bedrijven, om zo kinderen nog meer te kunnen indoctrineren met reclames en andere oplichterij......

Zie ook het volgende artikel uit Trouw: '(Aan)smeerdiploma’s van Blue Band'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten