Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 20 maart 2014

Anton de Goede was verbaasd dat kunstenaars en schrijvers zich niet uitspraken over de verkiezingen

Gisternacht, hoorde ik op Radio1 rond 1.35 u. VPRO programmamaker Anton de Goede, opmerken dat hij verbaasd was, dat er zo weinig schrijvers en artiesten zijn, die iets zeggen over de toen net begonnen verkiezingen*. Juist omdat deze verkiezingen zo belangrijk zijn voor deze mensen, daar de overheid het kunstenbeleid bij de gemeenten 'dropt'.

Daar heeft de Goede een punt, alleen vreemd, dat hem dat nu pas opvalt. Sinds het begin van de jaren 80, waren de meeste artiesten (schilders, musici en toneelspelers) alleen nog te porren, als het om zaken gaat, die hen persoonlijk aangaan..... Zo kende ik een aantal schilders, die wel wilden helpen met kraken van woonruimte voor henzelf, maar zo gauw zij hun pandje hadden, kapten ze alle contacten af en wilden niets meer met te maken hebben met de mensen, die voor hen het pand hadden gekraakt.......

De Goede begon over een gedicht van Ramsey Nasr, waarin deze de lente beschreef, een mooie dag, die echter verpest werd, doordat hij VVD hufter Bolkestein op straat zag, wat hem in het gedicht 'een godverdomme' ontlokte..... Daar was de Goede alles behalve blij mee, al mag een dichter van hem best 'godverdomme' of 'schijt' zeggen...... Goed hè, dat dit mag van de Goede!

Nee, de Goede houdt er niet van als een VVD politicus zo wordt weggezet, je mag alleen netjes kritiek leveren.... Net zo netjes als die politici zijn, die dagelijks netjes lopen te liegen en bedriegen. Politici die netjes toestemming geven om tonnen rotzooi voor gifgas aan landen te leveren, waar men schijt heeft aan de mensenrechten. Politici die de zwaksten in de samenleving heel netjes het vel over de oren trekken. Politici die netjes haatzaaien tegen minderheden. Politici die netjes regels doorvoeren, waardoor Oost-Europeanen bijna straffeloos mogen worden uitgebuit als loonslaven. Politici die netjes illegalen opsluiten, die niets anders gedaan hebben, dan op de wereld zijn en voor lijfsbehoud, van henzelf en/of hun gezin, op de vlucht in ons land terecht zijn gekomen. Politici die netjes de inspecties hebben uitgekleed, waardoor niet alleen rampen als de vuurwerkramp, of de ramp bij ChemiePack konden ontstaan, maar die ook via voedsel de gezondheid van de burgers ernstig kunnen schaden. Politici die netjes de snelheid op de snelwegen verhogen, waardoor mensen in de buurt van snelwegen ernstige luchtwegklachten kunnen oplopen. Politici die bij smog niets doen aan die maximumsnelheid, of vermindering van het autoverkeer in steden, zoals men zelfs in 'minder beschaafde' landen wel doet, om de gezondheid van hun burgers zo min mogelijk in gevaar te brengen. Politici, die zich met nette leugens achter een illegale oorlog scharen.... enz enz.
Logisch toch dat je die politici netjes moet behandelen, zeker als je vermoedt, dat je die politici voor jouw eigen gewin nodig hebt??????

*Ja zo leuk joh! Je kon in Den Haag in de 'nâch' stemmen, lachen hè dat Haagse dialect.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten