Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 26 januari 2014

Koolmees: De Nederlandse Bank heeft geblunderd, maar eigenlijk 'ook niet......' ha! ha! ha! ha! ha! ha!

D666 'financieel deskundige' (ha! ha! ha!) Koolmees was vanmiddag te gast in Buitenhof, waar hij sprak over het SNS Reaal schandaal (zo wordt het niet genoemd, maar dat is het wel, zoveel is intussen duidelijk geworden!). Volgens Koolmees heeft DNB zitten slapen, maarrrrrr dat hebben 'we' allemaal, aldus Koolmees....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alsof DNB geen toezichthouder was, maar een groep volksverlakkers in het Binnenhof is (al moet ik toegeven, dat Wellink een vooraanstaand CDA lid was en is). Welnu Koolmees, dat jij, jouw partij, andere politieke partijen, een grote groep 'financieel deskundigen' van buiten de politiek en de toezichthouder hebben zitten slapen, wil helemaal niet zeggen dat iedereen heeft zitten slapen, sterker figuren als jijzelf en de voornoemde groepen, hadden lak aan alle waarschuwingen, van de echte deskundigen, die werden daar zelfs om uitgelachen!!!

Natuurlijk deelt Koolmees de crisis die in 2008 bij de banken begon, in 2 delen op: de banken- en euro-crisis. Terwijl zonder die bankencrisis, de andere crisis niet bestaan had, met andere woorden, we zitten nog steeds tot ons middel in de bankencrisis!!! Logisch dat Koolmees dat doet, anders wordt het pleidooi van D666, aangaande 'sociale hervormingen (zoals op de arbeidsmarkt,) wel een erg fout pleidooi, met andere woorden, Koolmees (en Pechtold) misbruiken de bankencrisis, om arbeiders hun rechten te ontnemen........ Over het rapport van de evaluatiecommissie SNS Reaal stelt Koolmees, als zoveel anderen, inclusief de commissie zelf, dat we een debat moeten voeren over de uitkomsten en niet met de vinger moeten wijzen........... ha! ha! ha! ha! ha! Nee, veronderstel, dan zouden 'we' vanzelf met die vinger, (ook) bij Koolmees uitkomen!!!

Dan de remedie: 'we' zijn bezig met een veel hogere (kapitaal-) buffer voor de banken; volgens mij bedoelde Koolmees hier de EU regels aangaande die buffer.......... ha! ha! ha! ha! Terwijl binnen de EU nog maar net is besloten, dat de voorgestelde buffer, van 2 of 3%, veel te hoog is en de buffer naar beneden moet worden bijgesteld.........

Het probleem 'to big to fail': 'we' proberen te voorkomen, dat banken te groot worden, om te voorkomen, dat hetzelfde over 20 tot 30 jaar weer gebeurd, aldus Koolmees (volgens mij zei hij in eerste instantie 10 tot 20 jaar...), terwijl de banken (ook Nederlandse) in het buitenland alweer bezig zijn met groei..........

Op de vraag naar een eventuele nieuwe baan voor de zwaar disfunctionerende PvdA minister Dijsselbloem, zei Koolmees, dat hij dat zou betreuren, 'Dijsselbloem doet het goed (als minister.... ha! ha! ha! vandaar alle records, zoals die voor werkloosheid en faillissementen), waarop Koolmees vervolgde (let op!), 'dat Dijsselbloem het vooral goed doet als voorzitter van de Eurogroep........' ha! ha! ha! ha! ha! ha! Alsof Dijsselbloem niet in eerste plaats minister van Financiën is!
Is er nog iemand die Koolmees, de over een enorme koeienvla getilde neoliberaal, serieus neemt*? Ja, laat u dan a.u.b. snel nakijken, er is iets mis in uw bovenkamer!

*Dat geldt overigens voor heel D666!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten