Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 22 januari 2014

Kamp en Samsom met keiharde Groningse 'aardgastoezeggingen' ha! ha! ha! ha! ha!

Afgelopen zondag was VVD Obersturmbannführer Kamp te gast in Buitenhof, hier verklaarde deze aartsvolksverlakker zijn handelen in Groningen en zijn plannen voor het aardgasbevingsgebied, kortom een hoop gelul en gedraai. Hoewel hij een advies had van de Staatstoezichthouder op de Mijnen, de aardgaswinning terug te brengen, deed hij vorig jaar het tegenovergestelde, hij verhoogde juist de aardgaswinning. Zelfs toen het aantal bevingen toenam en de heftigheid daarvan, verklaarde deze enorme hufter midden vorig jaar, dat er eerst onderzoek gedaan zou worden, voordat hij stappen ondernam...... Als je het e.e.a. weer op een rij zet, wordt je met terugwerkende kracht, nogmaals ongelofelijk kwaad!

De plannen: de winning in het zwaarst getroffen gebied, Loppersum en omgeving, wordt teruggebracht naar 20%, het hele verhaal komt er op neer, dat er uiteindelijk 5% minder gewonnen gaat worden in het totale gebied, niet ineens maar na verloop van een paar jaar.......... Kamp vertelde over die verhoging van de winning, dat dit nodig was in de meerjarenverplichting, die Nederland met een aantal Europese landen heeft gemaakt, lees: Nederland heeft het gas, al vanaf den Uyl, de PvdA zuipschuit, letterlijk voor een appel en een ei verkocht aan het buitenland, met langlopende contracten. Kijk dat uw gasrekening omhoog gaat, als de gasprijs stijgt, wil nog niet zeggen, dat men in het buitenland, waar het gas voor een grijpstuiver aan verkocht werd en wordt, ook maar één cent meer betaalt! Dus om zich aan de 10 jaars afspraak te houden, kon Kamp eenvoudig niet anders, zelfs al was heel Loppersum verslonden!!! Voor wat deze uitspraak waard is natuurlijk, je zou aan kunnen nemen, dat mochten zich problemen voordoen bij de winning van het aardgas, er een clausule in de contracten is opgenomen, waarin bij overmacht, de hoeveelheid te leveren gas, dusdanig teruggeschroefd zal worden, dat er geen gevaar meer bestaat voor de bewoners in het gaswingebied...... U snapt het al, een dergelijke clausule staat natuurlijk niet in de contracten!!!

Hoewel Kamp een uiterst deskundig instituut tot z'n beschikking heeft, de Staatstoezichthouder op de Mijnen, heeft hij de NAM zijn onderzoek laten doen, 'de NAM is een uiterst betrouwbare partner', aldus Kamp........ ha! ha! ha! ha! ha! Ja en de NAM is ook het bedrijf, dat het gas uit de grond haalt...... ha! ha! ha! ha! ha! Dat is niet meer de slager die z'n eigen vlees keurt, maar de slager die z'n eigen vlees ook nog eens fabriceert........ Wat een gek!!!

Kamp was heel trots op de werkgelegenheid, die hij gaat creëren in Groningen, dus je moet maar afwachten wat er daadwerkelijk van terecht komt, al zeggen deskundigen al, dat de beloofde banen, alleen tijdelijke banen zijn.......

Dan de opbrengsten van het aardgas, wat en wie profiteren daarvan? Nou daar werden bijvoorbeeld de collectieve voorzieningen uit betaald en waanzinnige zaken als de Betuwelijn!!! Let wel, deze Betuwelijn, ligt de komende jaren stil, vanwege werkzaamheden aan de Duitse kant van de grens, deskundigen verklaarden al, dat dit geen probleem is, daar een groot deel van de vracht, voor die Betuwelijn, nu toch al via de oude route wordt vervoerd, ook de gevaarlijke stoffen!!! Nog een voorbeeld: de Hogesnelheidslijn, ook al zo'n daverend succes! Sinds de 60er jaren is 1% van de aardgasopbrengst naar Groningen gegaan en 88% naar de randstad, natuurlijk is Kamp het niet eens met die rekensom..... En dat dit fonds niet goed is gebruikt? Ach veranderde inzichten!!! Zoals de uitspraak: 'met de wetenschap van nu......' Maar het is allemaal democratisch besloten, zei Kamp....... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, je liegt de bevolking voor en duwt hen dit soort projecten door de strot en klaar is Kamp! Dat alles door politici die bijna openlijk lopen te lobbyen voor grote bedrijven, zoals Kamp voor de NAM!!!!

Samsom heeft de Groningers intussen beloofd, dat 'wij' (de PvdA) ons langjarig gaan inzetten op Groningen, ach en als hij en zijn partij volgend jaar anders doen, geen mens die erom maalt........ De beloften van de PvdA en Samsom in het bijzonder, zijn zo hard als een vel nat wc papier.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten