Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 4 december 2013

'Hypotheekschuld kwijtschelden is een fout signaal, aldus Boelhouwer..............'

Vanmorgen op Radio1, na 11.00 u. het gebruikelijke achterlijke onderdeel van DeGids.fm, 'Waar of niet waar', ja ze durven wel bij de VARA, maar ja, het voetvolk van de PvdA, waarvoor deze omroep een propagandamachine is, is nu eenmaal makkelijk voor de gek te houden, dus waarom niet? Alsof de VARA de waarheid in pacht heeft. Daarnaast, had men nu de 'schaduwminister van huisvesting' in de uitzending. Daar snapt de in coma verkerende achterban van de PvdA al helemaal geen kloten van, een schaduwkabinet wordt altijd door oppositiepartijen geformeerd, als een soort van protest tegen alle foute beleidsvoornemens van een kabinet, maar nee, de VARA heeft zelf zo'n kabinet samengesteld, alsof de PvdA meeregeert en de oppositie aanvoert....... ha! ha! ha! ha! ha! Dat zouden ze wel willen!

Vanmorgen dus de schaduwminister van huisvesting, Peter Boelhouwer, die al een paar jaar een aantrekkende huizenmarkt signaleert..... ha! ha! ha! ha! Boelhouwer werd gevraagd, of het kwijtschelden van een deel van de hypotheekschuld, door de overheid, zoals de IJslandse overheid gaat doen, een goede zaak is. Meurders, de presentator, stelde dan ook: 'het is goed dat, enz......' Nee, dat is dus niet zo, volgens deze 'sociale' hoogleraar aan de TU Delft. Dat moet je niet willen, bij de banken kan je niet terecht, want die moeten hun balans gezond krijgen, aldus Boelshithouwer. Bovendien stimuleer je daarmee onverantwoord gedrag, aldus de hoogleraar..... ha! ha! ha!ha! Wie heeft dat onverantwoorde gedrag gestimuleerd, tot in het oneindige, meneer Boelhouwer? Juist, diezelfde banken!!!

Wat dat betreft, is het een rare stap van de IJslandse regering, maar ze proberen wel iets te doen, we doen hier net, of een huizenbubbel cultureel erfgoed is

Boelhouwer zou moeten pleiten voor een herijking van de huizenmarkt, kijk naar wat de huizen echt waard zijn, vergeleken met dezelfde kwaliteit huizen aan de andere kant van de grens, maar wel in gebieden, waar de Nederlandse belastingvluchtelingen, de plaatselijke huizenmarkt nog niet verpest hebben. Na herijking (inclusief een grote afwaardering van de grondprijs, waar neoliberale wethouders zoals die van de PvdA, zich rijk hebben gerekend), er kan bijna tweederde van de huizenprijs af en van de grondprijs nog veel meer, waardeer de hypotheken af en ja vette pech voor die banken, die daarmee het grote deel aan lucht op het huizenbezit, dat tegenover de hypotheekschuld staat, in 'rook' op zullen zien gaan, kunnen we eindelijk met een schone lei beginnen!!!!!!

Want wat deze 'hoogleraar' niet begrijpt, is dat de afwaardering door S&P voor al te maken heeft met onze gigantische hypotheekschuld en wat men overal ter wereld begrijpt, behalve hier dan, is het feit, dat men daar ziet, hoe groot onze huizenbubbel is, en dat de waarde, van het vastgoed dat daar tegenover staat, iets meer dan een derde van die schuld is, al vraag ik mij serieus af, of het niet nog veel lager is..... Vandaar dat alle Nederlandse omroepen en zenders het hadden over maar één ratingbureau van de drie, en werd die hypotheekschuld bijna ingeslikt, terwijl we in feite door alle drie zijn afgewaardeerd, als je ziet, dat we al een jaar lang, de rente betalen, die bij die lagere status hoort...............

Boelhouwer is hoogleraar, om te janken mensen!

Intussen worden mensen uit hun veel te dure koophuis gezet, huurders krijgen de ene huurverhoging na de andere voor de kiezen, om maar zo snel mogelijk 'in balans' te komen met de zwaar overgewaardeerde koophuizenprijs, waardoor ook daar een stijgende lijn, in huisuitzettingen te zien is. De daders, de top van de financiële maffia, die alle ellende veroorzaakten, ontvangen alweer dikke bonussen, bovenop hun veel te hoge salaris en van de salarissen van de politici, die e.e.a. mogelijk maakten, is ook geen cent ingeleverd!

Zie ook: 'NVM kraait victorie over de huizenmarkt'

       en: 'Boelhouwer was punker en actievoerder...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten