Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 oktober 2013

Huurders in financiële problemen

Vandaag werd door een woningbouwcorporatie uit Den Bosch alarm geslagen: veel huurders hebben zware financiële problemen, dat geld overigens voor het hele land, aldus dit bericht. Dat dit als nieuws gebracht wordt, is nog een geluk, immers je moet wel zo dom als het achtereind van een varken zijn, als je niet begrijpt, dat huurders in de problemen komen, gezien de giga huurverhogingen, die de huurders de laatste 10 jaar voor hun kiezen kregen, met als kers op de taart, de extra verhoging van 4% minimaal, die op 1 juli jl. werd ingevoerd, voor de inkomensafhankelijke huur. De huurders moeten via 'huurliberalisatie' en 'marktconforme' huren bloeden, om zodoende de achterlijk hoge koophuizenprijs en daarmee de huizenbubbel, in stand te houden.

Op Radio1 voor 16.00 u. vanmiddag een vertegenwoordiger van een woningbouwcorporatie, die toelichting gaf op dit bericht. Deze flapdrol durfde te zeggen, dat wanneer je een huis van vlak voor, of vlak na WOII gaat isoleren, je deze kosten 1 op 1 moet doorberekenen..... ha! ha! ha! Alsof dat huis niet al 10 keer is afbetaald, en de huur die betaald wordt, juist voor zaken als isolatie gebruikt kan worden, i.p.v: een glossy uit te brengen, dikke, dure design kantoren aan te schaffen, de top van een megasalaris te voorzien, of andere onzalige projecten. De zak durfde te zeggen, dat de energierekening bijvoorbeeld ook met een zelfde percentage omlaag gaat, als de huurverhoging na isolatie, een smerige leugen. Verder durfde deze figuur te zeggen, dat de laagste inkomens daar extra van profiteren, daar ze huurtoeslag krijgen, hé lul, per saldo gaan ze dan echt achteruit, terwijl die mensen al geen cent meer kunnen missen...... Bovendien hebben de woningbouwcorporaties, samen met m.n. foute PvdA wethouders, onder 1 hoedje samengespeeld met de bouwmaffia en in de grote steden een groot aantal goedkope sociale huurwoningen weggesloopt, waar maar minimaal huurwoningen voor terug kwamen, die bovendien veel te duur zijn (ook door de belachelijk hoge grondprijs die gemeenten berekenen). Dat er een tekort aan huurwoningen is, ligt dan ook daaraan, niet aan de zogenaamde scheefwoners....

Verwondering alom dus, terwijl iedereen er bij stond, toen de huurders steeds verder werden uitgekleed en nog verder uitgekleed zullen worden, door het asociale woonakkoord, waarin de bijdragen die corporaties jaarlijks zullen moeten doen, deze ook op de huurders verhaald zullen worden..... Des te smeriger het hosanna geroep van figuren als CU volksverlakker Slob, die stelt dat ze aan de laagste inkomens hebben gedacht, ja alleen 10 jaar te laat en bovendien worden ook de laagste inkomens, niet alleen door die extra huurverhoging gepakt, maar ze gaan er hoe dan ook op achteruit, ook met het staatsgreep akkoord, dat Rutte 2, met 'oppositieleiders' Slob en z'n maatjes, afgelopen vrijdag sloten!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten