Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 18 augustus 2013

Egypte, 'machtsovername' leger was simpel een ordinaire coup

Waarschijnlijk om niet uitgemaakt te worden voor islam propagandist, nemen de westerse media en 'deskundigen', op een enkele (positieve) uitzondering na, het woord coup niet in de mond, als het gaat om het verwijderen van de democratisch gekozen Moslim Broederschap, door het leger in Egypte.
Vanmorgen weer in OVT (Radio1 na 10.00 u.): de presentator vroeg Clingendael's Bertus Hendriks, naar de vergelijking die de laatste zomergast maakte tussen Egypte en de machtsovername door het leger, na de verkiezingen in Algerije in 1991, toen de islamitische FIS deze had gewonnen en de president een groot aantal hervormingen aankondigde. Zowel de presentator als Bertus Hendriks presteerden het om in 5 minuten tijd, niet één keer het woord 'coup' te gebruiken. Dit zegt meteen veel over het 'deskundige' commentaar van Hendriks: van nul en generlei waarde!  

Overigens had Standpunt NL afgelopen vrijdag, Egypte als onderwerp, met de stelling dat er geen westers geld meer naar Egypte gestuurd mag worden. Te gast was toen de 'politicoloog' van Clingendael, ene Alef Hamdy, die onomstotelijk stelde, dat het Egyptische leger geen coup pleegde.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten