Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 augustus 2013

Armoede door de ogen van welgestelden, verwoord door Wielaert en een 'armoede professor'

Gisteren in Lijn 1, met de neoliberale flapdrol Wielaert, armoede in Nederland als onderwerp. Deze enorme klootzak moest natuurlijk weer, op z'n meer dan achterlijke manier, het programma ellenlang aankondigen. Zo durfde hij te zeggen, dat hij in de 80er jaren arm was en een hele dikke schuld in de kroeg had. Als je echt arm bent, laat je het wel uit je hoofd om naar de kroeg te gaan, klootzak! Wielaert vertelde dat hij was gesjeesd voor z'n studie en toen hij daarna in de bijstand zat, hij zo 'creatief' was foto's te nemen van een Stones concert, waarvan hij de foto's op straat verkocht, de lul verdiende dus zwart bij..... Het zal niet om veel geld zijn gegaan, dus wat zou ik me druk maken, echter deze hufter laat maar al te vaak blijken, dat hij de pest heeft aan luie 'uitkeringstrekkers', nog meer als ze maandelijks een tientje zwart bijverdienen.

Een gast, Godfried Engbersen, hoogleraar sociologie aan de Erasmus Universiteit, aangeduid door Wielaert als 'armoede professor', durfde te stellen dat er in Nederland 1,2 miljoen mensen op het door de overheid gestelde minimum leven, alsof dat betekent, dat die mensen niet in armoede leven..... Deze socioloog schatte dat er 3 à 400.000 mensen langdurig in armoede leven. Even de echte cijfers van januari dit jaar: 1,3 miljoen mensen, die onder de armoedegrens leven, waaronder 320.000 kinderen, die zelfs te weinig te eten krijgen.... Zoals iedereen weet, is dat aantal alleen maar gegroeid, zie bijvoorbeeld de nieuwe cijfers die het CBS en CPB gisteren publiceerden. Deze socioloog loog er vrolijk op los, hij had een onderzoek laten doen, waarbij de onderzoekers in de wijken, waar men onderzocht, gingen wonen, waarschijnlijk doelde hij op een paar studenten, die toevallig in onderzochte wijken woonden, maar het klinkt goed hè.....? Hier moest Wielaert alweer op inbreken: "dit programma is ook een onderzoek.........", jezus wat een gek!

Een inbeller, ene Kees, meldde, dat hij geen recht heeft op een bijstandsuitkering, dat hij zich helemaal scheel solliciteert, dat hij een zolder vol folders met hulpaanbod heeft, maar dat buiten de voedselbank, niemand hem en zijn gezin daadwerkelijk helpt. Aangezien hij ouder is dan 47 jaar, verwacht hij (terecht) geen werk.te krijgen, waarop een andere inbeller, die aan de lijn mocht blijven (meestal drukt W. inbellers meteen weg, zeker als ze zijn mening niet delen), reageerde, dat je zelfs als je 57 bent makkelijk aan werk kan komen. Deze man, een zakenman die aan lager wal raakte, had iets met 'drugs en drank' gehad volgens Wielaert, drank is in dit geval een harddrug, enorme zak! Voorts was het duidelijk dat deze ex-zakenman ver buiten de werkelijkheid leeft. Terug naar Kees, die zei terecht, dat het een schande is, dat in een rijk land als Nederland voedselbanken nodig zijn. Wielaert ziet dat iets anders: "als je in Nederland wakker wordt, ben je rijk.....", aldus de achterlijk zwatelende plork. Om daar aan toe te voegen, dat je niet van de honger dood hoeft te gaan in Nederland, er zijn immers voedselbanken, alsof dat godverdomme een verdienste is!!!!
De armoedeprofessor durfde nog te stellen, nadat Kees wel snel werd weggedrukt, dat deze maar wat moeite moest doen, zodat hij een bijstandsuitkering kan ontvangen..... de lul luisterde dus duidelijk niet naar het verhaal van Kees!

De 'deskundige' stelt, dat het meeste zwarte werk in Nederland wordt gedaan, door mensen met een baan, waar Wielaert meteen weer een bruine losse flodder op los liet, door te zeggen, dat die creatief zijn en ze laten hun handen wapperen, m.a.w. bijstandsgerechtigden zijn lui en niet creatief........

Hé bestuur en directie van de NTR, jullie zijn een onafhankelijke zendgemachtigde, wanneer schoppen jullie deze neoliberale lul eindelijk de straat op?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten