Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 2 juli 2013

Leegte over Rabo 'schaliegasbesluit'

Leegte (de grote-) van de VVD, vond het nodig de burger eens even bij te praten over schaliegaswinning. Het woord emotie viel wel een keer of tien, toen hij in GMN (na 10.00 u.) vanmorgen zijn lulpraatje mocht houden. De Rabobank maakte gisteren bekend, dat zij bedrijven geen krediet verlenen als zij zich bezighouden met schaliegaswinning, dat geldt ook voor boeren, zo liet een woordvoerder weten, immers als een boer zijn lening niet kan terugbetalen, komt diens grond tegoed aan de bank, die niet zit te wachten op door schaliegaswinning vervulde grond. Dat vindt Leegte een emotionele reactie....... ha! ha! ha! ha! ha!

Maar dan komt het: nitwit Leegte durft het gebruik maken van aardwarmte te vergelijke met schaliegaswinning, de gore schoft stelt dat daar ook chemicaliën voor gebruikt worden, net als bij schaliegaswinning. Er zijn in Nederland al heel veel projecten waar huizen en bedrijven worden verwarmd met aardwarmte, door het oppompen van verwarmd grondwater en het afgekoelde water weer terug te voeren, projecten waar geen chemicaliën voor nodig zijn, dat weet Leegte. Er zijn sinds een paar jaar echter projecten, waar men gesteente diep in de aarde klaar maakt, om daar water in te pompen en zo een 'natuurlijke' bron te maken voor geothermie. Dat gesteente wordt net als dat van schaliegas 'gefrackt' en daar maakt men gebruik van chemicaliën. Net doen of deze manier van warmte winning in alle geothermie (=aardwarmte) projecten wordt gebruikt, is dus een smerige, laaghartige leugen en deze komt gegarandeerd voort uit het lobbyen voor belanghebbenden, door Leegte!!!!!

In eerste instantie beschuldigde Leegte de Rabobank van hypocrisie, althans anders kan je zijn woorden niet opvatten, maar later in het gesprek beschuldigde hij Brabant Water, die geen moeite heeft met geothermie, nee, en dat is in 99% van de gevallen ook niet nodig, smerige volksverlakker! Ik vraag me zelfs af, of de manier die Leegte noemt, met chemicaliën aardwarmte benutten, al ergens in Nederland wordt gebruikt, daar het een heel jonge technologie betreft.

Eén leugen is nooit genoeg voor Leegte, dus hij ging nog even door, zo vindt hij het nadeel van windmolens, dat deze vorm van energieopwekking afhankelijk is van wind. Als de wind weg is, 'zijn we' aangewezen op kolencentrales, die constant op 60% van de capaciteit moeten draaien, je kan ze niet even aan en uitzetten, aldus de 'grote' Leegte..... Alsof je geen centrales hebt, die op gas draaien, bovendien als Nederland veel eerder op zonne-energie en windenergie op zee had ingezet, was een flink deel van dat probleem opgelost, het is met name aan de VVD (, CDA en PvdA) te danken, dat we op die vlakken zwaar achterlopen, rijdt u maar eens met de trein van Nederland naar België, het lijkt dan goddomme wel, of er in Nederland geen zonnepaneel op de daken ligt, terwijl 'half België' is bedekt met zonne-panelen! Dan spreek ik niet eens, over het besparen op energie, ook daarin loopt Nederland achter op de ons omliggende landen, en dat ligt niet bepaald aan de burgers, Leegte!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten