Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 13 juli 2013

Asbest verwijdering en volkomen tekortschietende inspecties

Afgelopen donderdag werd bekend, dat er in 70%!!!!!! van de gevallen de hand wordt gelicht met de regels die gelden voor de verwijdering van asbest. De arbeidsinspectie (tegenwoordig: Inspectie SZW) constateerde zelfs, dat er kinderen worden ingezet om te helpen, bij asbestverwijdering en dat die kinderen niet beschermd zijn. Bij overtreding volgt een boete en bij de derde keer een stillegging van het bedrijf, voor korte tijd..... Natuurlijk volkomen buiten verhouding, een boete die niet opweegt tegen de verdiensten, bovendien is de kans op een boete zeer gering, daar de arbeidsinspectie niet genoeg mensen heeft. Deze actie van de inspectie was dan ook een eenmalige grootscheepse actie. Je zou denken dat bij zo'n 1.000 doden per jaar aan asbest-kanker, de overheid wat meer op controle zou inzetten, maar met het gezeur over 'die vermaledijde regeldruk' (vooral geuit door politici), stelt de overheid keer op keer, dat de bedrijven zelf goed in staat zijn, zaken in de hand te houden.... Daar zie je na dit onderzoek, voor de zoveelste keer, de wrange vruchten van en bij partijen als de VVD, PvdA, CDA en D666 (ha! ha!), gaat de poen nu eenmaal voor de volksgezondheid!

Ondanks dat in de 50er jaren al bekend was, dat asbest kankerverwekkend was, werd het gebruik ervan pas in 1993 verboden. Zo groot is de zorg van uw overheid voor uw gezondheid, terwijl u daarvoor betaalt met belastinggeld.... Intussen zijn alle inspecties in Nederland in een paar grote organen opgegaan en volkomen uitgekleed, vandaar zaken als de vuurwerkramp in Enschede (wat de schuld van het college van b&w er niet minder op maakt), het Hemeltje in Volendam, de ramp bij Chemie-Pack enz. enz.

Weet u welke inspecties wel grote prioriteit krijgen? Die van het toezicht op niet roken in de horeca en de controle op de verkoop van sigaretten, er mag geen pakje scheef staan, of je krijgt een boete........... Op straat mag u gewoon vergiftigd worden door auto-uitstoot, even ter verduidelijking: uit een uitlaat rolt per kilometer zo'n 180 gram aan tyfuszooi, veel grotere rotzooi dan tabaksrook*, die 180 gram is meer dan 4 pakjes shag!!! Maar o wee, als je in een café een sigaret opsteekt!
Maar voor de dombo's lijkt het met deze acties net, of de overheid er bovenop zit, als het om uw gezondheid gaat, volksverlakkerij dus!

*Denkt u daar maar aan, als u na flink wat inspanning, voor de zoveelste keer met uw fiets moet wachten voor een rood stoplicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten