Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 januari 2013

Hans Goedkoop en de Gouden Eeuw

Er worden nu levensgrote affiches geplakt, met Hans Goedkoop daarop, die reclame maakt voor het programma de Gouden Eeuw in oud kostuum en als kraag de afvoer van een wasdroger, ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!, leuk hè, ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! hè, hè, is dat even leuk.
Deze waardeloze gouden serie kostte maar liefst 1,7 miljoen aan belastinggeld, benieuwd of daar de kosten voor dit affiche ook in zitten.......

N.a.v. onderstaande reactie, hier een link naar een eerder bericht: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/12/hans-goedkoop-en-de-voc-gouden-eeuw-2.html

2 opmerkingen:

  1. De Gouden Geeuw, dat zou een betere naam voor deze geldverslindende maar weinig opwindende serie zijn. Hans Goedkoop is allerminst onderhoudend en loopt soms gewoon mee met een rondleiding in een museum en gaat daarna een bijklussende huppeldoos verschillende vragen stellen over de achterliggende geschiedenis met als resultaat algemeen gewouwel. 1.7 milj. is een fors bedrag voor 13 karige halfuur afleveringen (waarom geen 6 x 1 uur?) maar ik zie steeds 3e garnituur archivarissen die met veel vertoon een stoffige doos opzoeken om daarna een obligaat verhaaltje voor te dragen waarbij het gebruikte document te lang in beeld komt en waarbij Goedkoop bijna elke woord met verbazing herhaald alsof hij zelf absoluut niet wist dat deze feiten tevoorschijn zouden komen. Goedkoop toont geen enkele authoriteit en heeft ook geen euro uitgegeven om die expertise in te huren, iets wat bij deze serie natuurlijk had moeten gebeuren. Met een prettig lachje, een design T shirtje, een korte broek en een zonnebrilletje probeert deze Andere Tijden host de Gouden Eeuw af te schilderen als een vermakelijk stukje geschiedenis. Goedkoop is duurkoop ligt voor de hand maar met een budget van 1.7 milj. gaat dat niet op. Beter is te constateren dat Goedkoop ongeschikt is voor onderwerpen die uitstijgen boven het "weet je nog wel" gehalte en dat de serie de Gouden Eeuw een mislukking is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie.Geheel met u eens, zal onder bovenstaand bericht nog een extra link zetten, naar een bericht van 12 december jl. (in dit bericht zit weer een link naar een bericht van 10 december jl.), over deze flutserie met pretgeschiedkundige Goedkoop.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen