Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 10 oktober 2012

Duurzame top 100, de hypocriete top 100!

Vandaag is de dag van de duurzaamheid, maar ook de dag, waarop een aantal figuren, hun werk beloond zien, werk om na een aantal jaren het milieu mede flink belast te hebben, zijn/haar ziel schoon te poetsen middels 'inzet' voor duurzaamheid, dat bovendien lekker hip is en mits goed gedaan, zelfs een bak subsidie kan opleveren.

Vandaag is ook de dag, dat Trouw voor de 3e keer (?) de duurzame top 100 presenteert. Daar staan de 100 mensen op die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het milieu. Zo staat Ruud Koornstra op nr. 16, omdat'ie in 2011 een elektrische sportauto kocht, voor € 80.000,-- en hij oprichter is van ledlampenfabriek Tendris (die ook andere 'groene' zaken doet). Ledlampen, u weet wel, eerst moest u uw huis volplempen met milieu onvriendelijke spaarlampen (kwik), waarbij de overheid tegelijkertijd figuren als Koornstra flinke subsidie gaven om een ledlampenfabriek op te zetten.
Of: Louise Fresco op nummer 12, zie link: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/10/louise-fresco-een-verblind-deskundige.html .
Of:  superlul Bakker, die het postbedrijf hier naar de kloten hielp, en omdat hij als met zijn bedrijf TNT, de op 4 na grootste transporteur ter wereld is, waar hij voor z'n zielenheil, het wereldvoedselprogramma sponsort (als je dat doet, mag je gerust het milieu naar de kloten helpen....).
Of: grote Unilever plork Polman op nummer 2 n.b., dit ventje, dat 'natvoedsel' zelfs in vingerhoedjes van hardplastic weet te verpakken, maar dan wel oproept om zuinig met grondstoffen om te gaan...
Deze Polman kreeg zojuist om de laatste reden, bij de EO (na 14.00u. Radio1), een veer in z'n reet gestoken, door GroenLinkser Bas Eickhout, die zelf op nummer 5 belandde. Deze Eickhout is ervan overtuigd, dat duurzaam vleeseten kan, met 7 miljard mensen, ha! ha! ha! ha!

Voor het eerst op nr. 59, hare grajesteit Trix de gehelmde, "Zelfzucht en de hang naar overdaad, maken blind voor schade aan onze natuurlijke omgeving", aldus deze grote uitkeringstrekker in haar kerstriedel van 2011, Trix die ook nog eens grootaandeelhouder van Shell is. Bovendien maakt zij deel uit van de recordhouders kerosine-misbruik in dit land. Degene die dat record bestendigt, is haar zoon, ons nationale waterhoofd WA, deze staat, godbetert, op nummer 97!

Nogmaals duurzaamheid is hip en er valt een bak belastinggeld mee te verdienen, kortom een aanfluiting deze schaamlijst! (wat niet wil zeggen, dat uw Azijnpisser elke genoemde op de lijst een hypocriet vindt, er zijn wel degelijk mensen met het hart op de juiste plek, dus niet in de portemonnee. Het probleem met zo'n lijst is, dat'ie gevuld moet worden,)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten