Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 1 september 2012

Nederland vist de wereldzeeën leeg

Waar een klein land al niet groot in kan zijn... Niet alleen zijn wij één van de grootste vleesproducenten van de wereld (wat nou, vol = vol? 'wij' slachten en houden 500 miljoen dieren per jaar!), maar we dragen ook een kolossale steen bij aan het leegvissen van de wereldzeeën. 

Voor de kust van Somalië hebben Nederlandse vissers ook al goed hun best gedaan, gevolg: vissers die van pure ellende zijn overgeschakeld op piraterij (zo vist Frankrijk daar nog altijd met zwaar bewaakte visserschepen, 24/7, 365 per jaar de kustwateren leeg). Dit gebeurt overigens ook in de kustwateren van een aantal West-Afrikaanse landen.......

De Nederlandse firma Parlevliet & Van der Plas (van oorsprong 'christelijke' Katwijkers) vist met een 'gewoon' vissersschip (de Margiris) in de territoriale wateren van Australië . Via een 'omvlag' truc, mag dat schip (nu de Abel Tasman) daar, in weerwil van vele protesten (o.a. van zeebiologen), dit jaar 18.000 ton vis vangen (dat is 18 miljoen kilo!). Volgend jaar verwacht de eigenaar eenzelfde quota toegewezen te krijgen van de Australische overheid. 

Een woordvoerder van het bewuste bedrijf verklaarde op donderdag in Goedemorgen NL (na 9.30u.), dat het om een gewoon visserschip gaat, het schip is zo groot, omdat er een koelhuis aan boord is, waar men de vis ingevroren kan bewaren. Gelukkig maakte deze hufter even later een verspreking, toen hij het zelf had over 'een grote fabriek op zee', sprekend over het schip. 

Natuurlijk zondag weer lekker naar de kerk, zoals het deze rentmeesters van god betaamt......

Zie ook:
'Stad gevormd door vissersschepen ontdoet de Argentijnse kustwateren van vis en inktvis' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'Ghana: kustwateren leeggevist'

'Juncker heeft Senegal opgelicht met visserijverdrag'

'Sylvia Borren (ex-Greenpeace) is blij dat Greenpeace met de grote vissers aan tafel zit........'

'Greenpeace Klinckhamers vol lof over leegvissen zeeën..... Polderen tot het oneindige..... Vroege Vogels propaganda.....'

'Overbevissing groter probleem dan gedacht >> Greenpeace: 'u mag gerust een visje eten.......'

Laatste aanpassing op 13 september 2016 (op 10 augustus 2016 o.a. de namen van het schip).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten