Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 3 september 2012

De NS ontdook de belasting en een blik op veel grotere belastingroof

Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en directeur van het Wetenschappelijk bureau bij Deloitte belastingadviseurs, liet weten, dat hij het niet immoreel vindt, dat de NS via een constructie, de belasting ontdook voor 250 miljoen euro (de Ierse dochter van de NS verhuurde zogenaamd Ierse treinen, die in Nederland over het spoor zouden rijden). Volgens Kavelaar, is de NS een bedrijf, hoewel alle aandelen in handen van de staat zijn.

Dus een hoogleraar, die toekomstige financiële kopstukken moet opleiden en die via Deloitte bedrijven helpt met de belasting aangiften, zegt openlijk, dat hij het normaal vindt, dat bedrijven, zelfs met behulp van leugens, de belasting ontduiken. U kan wel nagaan wat dit betekend, de belasting wordt door bedrijven op nog veel grotere schaal bedonderd, dan al werd aangenomen, het moet om miljarden op jaarbasis gaan.
Ondertussen, mag de grote onderlaag van de bevolking onevenredig hard gepakt worden, voor het wanbeleid en oplichting van de financiële wereld in het algemeen en de banken in het bijzonder......

Denkt u daar aan als u volgende week gaat stemmen: verantwoordelijk in de politiek voor alle ellende en totaal gebrek aan toezicht op de financiële wereld: Het CDA, de VVD, de PvdA, en D66 (GroenLinks en de ChristenUnie hebben minstens heel vieze handen gemaakt op dit gebied).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten