Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 5 augustus 2012

Scheefwonen, wat een leugens!

'Scheefwonen' is niet weg te krijgen uit de media, niet de hypotheekrenteaftrek, die jaarlijks een gat van 12 miljard euro in de belastingpot oplevert, of de daarmee samenhangende schuld van 700 miljard, waar niet eens de helft aan werkelijke waarde tegenover staat, nee 'scheefwonen' is het devies en degenen die het betreft worden als halve misdadigers neergezet. Wie bepaalt er, dat een huis steeds meer waard wordt na oplevering, terwijl datzelfde huis na een aantal jaren toch echt steeds minder waard zou moeten zijn, net als uw auto?

Wat is een sociale huurwoning, als de woning een huur van meer dan € 500,-- per maand moet opleveren en dat voor een huis van nog geen 70 vierkante meter? Een huis dat vaak in achterstandswijken staat, dat je niet zelf kan kiezen, waar je een godallemachtige tijd op hebt moeten wachten, dat uiterst gehorig is en bovendien vaak niet eens is voorzien van dubbelglas. Volgens Europa mogen mensen met meer dan € 33.000,-- zo'n woning niet huren. Laat Europa maar eens kijken wat de werkelijke waarde van zo.n huis is, bovendien zijn er wel belangrijker zaken te bedenken, waar niemand zich ook maar iets aantrekt van de door Europa gestelde regels.

Wie bepaalt dat je een derde van je inkomen moet verwonen? Zou dat niet de financiële wereld zijn, die samen met de bouwmaffia en de politiek*, de huizenprijs letterlijk hebben opgeblazen tot enorme proporties? Een huizenbubbel, die kost wat kost in stand moet worden gehouden en om dat voor elkaar te krijgen, wil het voornoemde tuig de huurprijzen zo snel mogelijk op dat waanzinnig hoge prijsniveau afstemmen. Bovendien zal met dit voornemen van partijen (CDA, VVD, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie), de druk op de belasting nog verder toenemen, immers van huurverlagingen heb ik van mijn leven nog niet gehoord, m.a.w. armlastige huurders zullen met steeds grotere bedragen aan steun geholpen moeten worden.

Daar veel gemeentegrond al was bezet door echte sociale huurwoningen, begon men al jaren geleden, deze huizen te slopen (vaak was een renovatie nog maar net voltooid), om daar dure koop- en huurhuizen terug te kunnen bouwen. De grond werd intussen voor kapitalen verkocht en men creëerde tegelijk een nieuwe huizenschaarste en als iets 'goed' is voor een hoge prijs, is het wel die combinatie, met daaraan toegevoegd de misdadig hoge prijzen, die de bouwmaffia berekent voor huizen, die in kwaliteit steeds minder presteren, gezien alle debacles. De bouwmaffia, die via fraudes al honderden miljarden heeft gestolen van de gemeenschap. De bouwmaffia o.l.v. zijne CDA kwaadaardigheid, capo di tutti capi 'voor een dubbeltje op de eerste rang' Brinkman

Dat is scheefwonen anno 2012, denkt u daar maar aan, als u 12 september in het stemhok staat en 1 van de bovengenoemde partijen wilt stemmen........

*De politiek heeft de grondprijzen gigantisch opgekrikt, dit om de topsalarissen te kunnen blijven betalen, de megalomane 'design' stad/gemeentehuizen te kunnen verwezenlijken, of projecten als de tramtunnel in Den Haag te kunnen bekostigen (waar tot op de dag van vandaag zo ongeveer niemand de totale prijs van kent), enz, enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten