Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 2 augustus 2012

Faillissementen, een zwartboek en hoe makkelijk kan ontslaan gaan

Het FNV heeft een zwartboek over faillissementen gemaakt, met vooral het oog op de daaruit voortvloeiende ontslagen. Met name in de bouw vinden schrijnende zaken plaats, zoals een werkgever, die zijn werknemers uitzwaait voor hun vakantie en dezelfde dag het faillissement voor zijn bedrijf aanvraagt, gevolg de werknemers krijgen op hun vakantieadres geen geld uit de automaat. Of het schuiven van gelden van de ene naar de andere bv, zodat de werknemers het nakijken hebben met hun navordering voor gewerkte dagen.

VVD leeghoofd Hennis-Plasschaert ook in de BNR studio, waar FNV'er Kester werd bevraagd over het zwartboek, zei dat het OM in dit soort gevallen altijd tot vervolging overgaat. Het takkewijf had niet geluisterd, daar Kester net vertelde, dat het OM zelden tot vervolging overgaat. Nog even sputterde hare kwaadaardige leegheid door, met de opmerking, dat er dan misschien te weinig mankracht is bij het OM, waar ze nog vinnig aan toevoegde, dat het OM moet vervolgen.

Zo ziet u maar weer, hoe ongelofelijk ingewikkeld het is om werknemers te ontslaan.... 
Zie ook mijn eerdere bericht op deze dag: 'Ontslagrecht maakt werknemers vogelvrij' rechts op deze pagina aan te klikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten