Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 27 november 2011

Propaganda voor de NAVO inzake Pakistan

NAVO helikopters namen deze week 'per ongeluk' een controle post van het Pakistaanse leger, op Pakistaans grondgebied, onder vuur. Hierbij kwamen 25 soldaten om het leven. De Pakistaanse regering is begrijpelijk woedend over dit 'ongeluk' en blokkeerde de voor de NAVO troepen belangrijke grenspost op de Khyberpas, belangrijk voor de aanvoer van goederen voor de NAVO. Diverse radiostations, waaronder BBC World Service, meldden dat deze woede met name is ontstaan door de moord op Osama Bin Laden, gepleegd door speciale VS troepen op Pakistaans grondgebied. Die woede bij de Pakistaanse regering en het volk is echter ontstaan door de vele illegale aanslagen op Pakistaans grondgebied met onbemande vliegtuigen. Met deze (terroristische) aanslagen worden verdachten door de VS standrechtelijk geëxecuteerd, maar ook niet verdachten, waaronder vrouwen en kinderen worden op deze manier vermoord ('bijkomende schade'). Aanslagen die al ver voor de moord op Bin Laden werden gepleegd.
Ten eerste spreken deze radiostations niet over moord op Bin Laden, ten tweede als er gemeld wordt over de missies met onbemande vliegtuigen, wordt dat nooit aangeduid met illegale (terroristische) aanslagen of standrechtelijke executies (zelfs in het geval van B. Laden wordt dat niet zo genoemd). Liever gebruikt men het neutrale 'uitschakelen', waar het woord 'verdachten' meestal achterwege blijft.
Dat men in het geval, van het deze week gebeurde 'ongeluk' spreekt over Bin Laden en niet over de onbemande vliegtuigen is tekenend, immers dat Bin Laden vermoord werd, interesseert, zeker in het westen, geen hond, illegale aanslagen met vliegtuigen is een stuk moeilijker te 'verkopen'. 
Een duidelijk geval van propaganda, vrijwillig gegeven door 'onafhankelijke' media organen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten