Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 8 mei 2011

Huisverbod voor mishandelende ouder

De CDA wethouder Jeugd en Gezin van Rotterdam, de Jonge, wil het zogenaamde huisverbod, dat sinds een paar jaar bestaat, ook toepassen bij kindermishandeling. De mishandelende ouder, de dader, zou dan een huisverbod krijgen, i.p.v. de uithuisplaatsing van het slachtoffer. Echt een lekker christelijk binnenkomertje, waar nu óók de disfunctionerende bullebas van de VVD, Opstelten (minister van 'Veiligheid' en Justitie) pleitbezorger is. Waarom christelijk? De christelijke partijen in Nederland, willen in alle gevallen het gezin compleet houden. Geen scheidingen meer, maar 'mediation', de kinderen zouden het slachtoffer zijn van een scheiding. Dat de kinderen niets hebben aan continue ruziemakende ouders en daar niet vrolijk van worden, komt niet ter sprake......
Terug naar kindermishandeling: op de vraag van Huys aan de Jonge, of de vader (volgens de Jonge is de mishandelende ouder meestal de vader, daarover verder in dit bericht meer) na een paar weken weer terugkomt, zegt de Jonge het is een 'time out'. Even later zegt de Jonge, dat de moeder na een paar weken vaak wil scheiden.
Het kind hoeft het huis niet uit en blijft dus achter met de ouder, die soms al jaren niets aan de mishandeling van het kind heeft gedaan. Dat kind is simpel gezegd niet veilig bij de achtergebleven ouder, die had de verantwoording bij de eerste mishandeling onmiddellijk de politie in te schakelen. Het niet ingrijpen in zo'n geval is ook kindermishandeling, immers het kind had geen veilig thuis, wat dat betreft is de moeder net zo schuldig als de vader!
Samengevat het zoveelste onzinnig idee van een christelijke politicus. En dan maar klagen dat er zo laks wordt omgegaan met mishandelde kinderen in Nederland, te zot voor woorden!
Dit alles zegt weer genoeg over de kwaliteit van de Rotterdamse wethouder 'Jeugd en Gezin', alleen die kotsmisselijk door christenen ingegeven aanduiding, bah!
De 'kwaliteiten' van bullebas Opstelten zijn intussen genoeg bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten