Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 24 februari 2011

Het Stedelijk museum nog dit jaar af, of u maar even wil dokken

Afgelopen maandag maakte VolkerWessels bekend, dat de verbouwing van het Stedelijk museum in Amsterdam nog dit jaar klaar kan zijn, als de onderhandelingen met het Amsterdams college snel rondkomen. Dit zal dus inhouden, dat Amsterdam met (flink wat) extra geld over de brug zal moeten komen. VolkerWessels neemt dit (ver)bouwproject over van het failliete Midreth. Zoals ik al eerder meldde, op 20 januari jl. 'Bouwstop Stedelijk museum A'dam', is het bedrijf Midreth vooral bekend vanwege de vele malversaties o.a. rond de grote bouwfraude zaak van een aantal jaren geleden.
Een leuk één tweetje lijkt me, je neemt een project aan, behoorlijk 'onder' de prijs (die al dubieus door de bouwondernemers van een prijskaartje is voorzien, dus of dat de werkelijke prijs is, is maar zeer de vraag), na een bepaalde tijd ga je failliet en je vriendjes nemen het project tegen een flinke meerprijs over. Vervolgens begin je een nieuw bedrijf onder een andere naam, het liefst met de Engelse b.v. vorm een zogenaamde ltd., nog goedkoper en je kan frauderen wat je wil.
En vanaf zijn hoge plaats in het bouwfraude netwerk, Bouwend Nederland, ziet CDA's vuilste ventje Brinkman glimlachend toe op het weer een poot uitdraaien uit de belastingbetaler.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten